Αρχική Νέα Εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία: Σημειώθηκαν 122 παραβάσεις

Εντατικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία: Σημειώθηκαν 122 παραβάσεις

Σε εντατικούς ελέγχους προχωρεί η Τροχαία στα σχολικά λεωφορεία, στο πλαίσιο της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τροχονόμοι από νωρίς το πρωί πραγματοποίησαν ελέγχους τόσο σε σχολικά λεωφορεία, για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται οι κανόνες για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών, όσο και σε χώρους εστίασης και σχολικές εγκαταστάσεις.

Μόνο μέσα σε 4 ώρες  στη Θεσσαλονίκη έγιναν έλεγχοι σε 119 σχολικά λεωφορεία και διαπιστώθηκαν  63 παραβάσεις. Παραβάσεις που έχουν σχέση με  ταχογράφους, μη χρήση ζωνών ασφαλείας καθώς και ελέγχους ΚΤΕΟ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όσο σημαντικοί είναι στο μεταξύ οι έλεγχοι για την οδική ασφάλεια εξίσου σημαντικό είναι και το θέμα της κυκλοφοριακής συμπεριφοράς των ίδιων των παιδιών.

Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια

Αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους σε σχολεία της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια από τις προτεραιότητές της και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter