Αρχική Infokids Υγεία Έντεκα δήμοι των βορείων προαστίων αντιδρούν στη συγχώνευση των νοσοκομείων Παίδων

Έντεκα δήμοι των βορείων προαστίων αντιδρούν στη συγχώνευση των νοσοκομείων Παίδων

nosokomeio_paidon_agia_sofiaΤη μη διοικητική ενοποίηση του Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» με το Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια μεταξύ των Νοσοκομείων: Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, ζητούν 11 Δήμοι των βορείων προαστίων, όπως προκύπτει από τη νέα επιστολή του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργου Πατούλη, προς τον υπουργό Υγείας, σχετικά με το θέμα.

Στην επιστολή του, ο Γ. Πατούλης, ζητά από τον υπουργό Υγείας, να προχωρήσει το Υπουργείο στην άμεση τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης Υ4α/οικ.123892/2012 (35/15/Β’/2012) με την υπαγωγή της διοικητικής ευθύνης του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης στο Γ.Ν. Σισμανόγλειο και τη δημιουργία Υγειονομικού Μπλοκ στα Βορειανατολικά Προάστια. Η νέα επιστολή του Γ. Πατούλη, έπεται των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των Δήμων των Βορείων Προαστίων (Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Μαραθώνα, Παλλήνης, Πεντέλης, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων, Χαλανδρίου) που ελήφθησαν κατόπιν προτροπής του και αφορούν την κοινή διεκδίκηση να δημιουργηθεί Υγειονομικό Μπλοκ μεταξύ των Νοσοκομείων Γ.Ν. Σισμανογλείου, Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ και Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης.

Στην επιστολή επισημαίνεται, επίσης, η αναγκαιότητα για «αυτονομία και ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών των Βορειανατολικών Προαστίων όπως, επίσης, η διατήρηση των κλινικών των νοσοκομείων σε επίπεδο άμεσης και ποιοτικής πρόσβασης των ασθενών σε αυτές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.