Αρχική Νέα Εντοπίστηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας;

Εντοπίστηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας;

i-feromeni-biologiki-oikogeneia-mikris-mariasΈνα ζευγάρι βούλγαρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία στη Βουλγαρία με την υποψία ότι πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σε καταυλισμό αθίγγανων στα Φάρσαλα. Σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση, η οποία διεξήχθη στην πόλη Γκούρκοβο.

Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία, βλέποντάς την στην τηλεόραση.
Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας». Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι γονείς της δούλευαν για συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στη χώρα μας, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία

Η τηλεόραση μετέδωσε εικόνες πολύ ξανθών παιδιών -του 15χρονου Ίσους και ενός δίχρονου- στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, και ο Ίσους δήλωσε πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει τη Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα.

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

koritsaki


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.