Εντσιλάδας με κοτόπουλο – Μια νοστιμιά από το Μεξικό!

Θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο και νόστιμο για σήμερα το μεσημέρι; Εμείς όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο για μαγείρεμα σερβίρουμε στα παιδιά, εντσιλάδας! Μια συνταγή που γευτήκαμε σε ένα μεξικάνικο εστιατόριο που πήγαμε με τα πιτσιρίκια και από τότε την έχουμε αγαπήσει πολύ. Ουσιαστικά πρόκειται για γεμιστές τορτίγιες με υλικά και γεύσεις της αρεσκείας μας! Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

500 γρ. ψημένο στήθος κοτόπουλου
150 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. τριμμένο τυρί που λιώνει
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο ή 4 ώριμες ντομάτες
1/2 κ.γ. τσίλι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 σκ. σκόρδου
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
10 τορτίγιας (μεξικάνικες πίτες)

Παρασκευή

Βάζουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι , τις πιπεριές, αλάτι και ρίγανη στο μπλέντερ να πολτοποιηθούν. Βάζουμε αυτή τη σάλτσα σε μικρή κατσαρόλα να βράσει για 10′-12′. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια (σαν να το μαδάμε). Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το τριμμένο τυρί (κρατώντας 3 κ.σ.) το τσίλι, το 1/3 της σάλτσας ντομάτας, το σκόρδο και τον μαϊντανό. Μοιράζουμε αυτό το μείγμα σε 10 τορτίγιας, που τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη σε πυρίμαχο σκεύος. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και ρίχνουμε το μείγμα επάνω στις τορτίγιας. Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε στο φούρνο για 10΄ περίπου. Αφήνουμε να σταθούν 10 ΄πριν τις σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με ροδέλες ωμού κρεμμυδιού.