Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Εντυπωσίασε ο "Χορός των Γερανών" στο Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ.Νιάρχος

Εντυπωσίασε ο "Χορός των Γερανών" στο Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ.Νιάρχος

SNf_Cranes-dance-05_ResponsiveΗ πρώτη μεγάλη χορογραφία φιλοξενήθηκε στον χώρο του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), όπου εκτυλίχθηκε ο «Χορός των Γερανών», μια πρωτότυπη χορευτική παράσταση βασισμένη σε ιδέα του αρχιτέκτονα του έργου, Renzo Piano, και επεξεργασμένη από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Κεντρικοί πρωταγωνιστές της πρωτότυπης αυτής χορογραφίας δεν ήταν άλλοι από τους 10 γερανούς που εργάζονται καθημερινά στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ για την ολοκλήρωση του έργου και οι οποίοι «χόρεψαν» σε μια μοναδική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, με μουσική από τους Πλανήτες του Γκούσταφ Χολστ. Τη μουσική ερμήνευσε ζωντανά στον χώρο του εργοταξίου η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

_MG_0623

SNf_Cranes-dance-03_ResponsiveΗ δεκαπεντάλεπτης διάρκειας μοναδική αυτή παράσταση ξεκίνησε όταν, με την δύση του ηλίου, οι γερανοί άρχισαν να κινούνται ρυθμικά πάνω από το πλέον εμβληματικό σημείο του έργου, τον τεχνητό λόφο ύψους 14 μέτρων. Η κατασκευή του λόφου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ στην τελική μορφή του έργου, το Πάρκο εκτείνεται ως οροφή των κτιρίων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), δημιουργώντας μια αδιάσπαστη ενότητα αρχιτεκτονικής συμμετρίας και άρτιας λειτουργικότητας.

Οι χορευτικές κινήσεις των δέκα γερανών αγκάλιασαν τον χώρο και με την πολύτιμη καλλιτεχνική συνδρομή της Ορχήστρας της ΕΛΣ, μετέδωσαν την αίσθηση της μουσικότητας, της απεριόριστης δημιουργικότητας και της αισιοδοξίας σε κάθε άκρη του εργοταξίου.

SNf_Cranes-dance-09_ResponsiveΜε τον «Χορό των Γερανών», ο χώρος του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ πλημμύρισε από ζωή, νότες και μελωδίες, εκπληρώνοντας, περίπου δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του στον ελληνικό λαό, τον βασικό σκοπό του να ενώνει τους ανθρώπους με τις Τέχνες και τον Πολιτισμό και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες λυρισμού, παιδείας και πολιτισμού. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί ήδη ενεργό κομμάτι της ζωής της σύγχρονης Αθήνας!

Δείτε το βίντεο:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.