Αρχική InfoMommy Υγεία ΕΟΦ: Απαγορεύεται η κυκλοφορία γνωστού οδοντιατρικού προϊόντος

ΕΟΦ: Απαγορεύεται η κυκλοφορία γνωστού οδοντιατρικού προϊόντος

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του οδοντιατρικού προϊόντος Odontopaste της εταιρείας Α&Μ Australian Dental Manufacturing  Αυστραλίας ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Πρόκειται για ένα αντιφλεγμονώδες αντιβιοτικό για ενδοδοντική θεραπεία.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος στην οποία προέβη η εταιρεία, λόγω του ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή του υπεύθυνου για τη θέση του προϊόντος στην αγορά σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 14 της υπ΄αριθμ. ΔΥ8δ/Γ.Π.οικ.130648/30-9-2009 υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2198/Β/2-10-2009).

Η εταιρεία FUTUREDENT ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter