Αρχική InfoSchool Λύκειο «Επείγον Περιστατικό»: Η μαθητική αντιρατσιστική ταινία που βραβεύτηκε στη Βιέννη!

«Επείγον Περιστατικό»: Η μαθητική αντιρατσιστική ταινία που βραβεύτηκε στη Βιέννη!

mathites-tainia-paksoi1382358075 Η Κινηματογραφική ομάδα του Γυμνασίου -Λυκείου Παξών μας έκανε υπερήφανους με την μικρού μήκους ταινίας τους «Επείγον περιστατικό» που διακρίθηκε στα Media Literacy Awards της Αυστρίας στην εκδήλωση θεσμό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Τεχνών της Αυστρίας που βραβεύει οπτικοακουστικά έργα μαθητών από την Αυστρία αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο ανταγωνισμός ήταν ιδιαιτέρως σκληρός καθώς οι μαθητές από τους Παξούς είχαν ως "αντιπάλους" τους 450 συμμετέχοντες. Το θέμα της ταινίας προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής θίγοντας το ρατσισμό και την περιθωριοποίηση των μαθητών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην κινηματογραφική ομάδα παρακολούθησαν εισαγωγικό μάθημα για την τέχνη του κινηματογράφου και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, έγραψαν σενάρια και δημιούργησαν δύο ταινίες μικρού μήκους , το «Καλάθι με Ρόδες», διάρκειας 2:30 λεπτών και το «Επείγον Περιστατικό», διάρκειας 5 λεπτών. Πρωταγωνιστές και συντελεστές καλούνται τώρα στην τελετή παρουσίασης των ταινιών που ξεχώρισαν που θα γίνει στις 6,7 και 8 Νοεμβρίου 2013 στη Βιέννη για να μιλήσουν για την όμορφη δημιουργία τους. Πέρα όμως από την μεγάλη αυτή διάκριση, οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Παξών έχουν και ένα ακόμη κίνητρο να συνεχίσουν, μιας και στο σχολείο θα δοθούν κάποια κονδύλια από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με τα οποία, όπως μας είπαν, σκοπεύουν να εκσυγχρονίσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό το κινηματογραφικό τους εργαστήρι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.