Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Επεκτείνεται σε Γυμνάσια και Λύκεια ο θεσμός του σχολικού συνεταιρισμού

Επεκτείνεται σε Γυμνάσια και Λύκεια ο θεσμός του σχολικού συνεταιρισμού

72_fullΜε απόφαση του υπουργείου Παιδείας επεκτείνεται η εφαρμογή του θεσμού των σχολικών συνεταιρισμών και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.

Ετσι με την απόφαση αυτή μπορούν τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας να ιδρύουν Σχολικούς Συνεταιρισμούς μετά τη σύσταση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ιδρυσης του Συνεταιρισμού, του οποίου τα μέλη είναι:

- ένα μέλος από το σύλλογο διδασκόντων,
-ένα μέλος από το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και
- ένας εκπρόσωπος των μαθητών από Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξη.
Τακτικά μέλη του συνεταιρισμού μπορεί να είναι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης.

Kατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της με αρ. πρωτ. Φ3/1085/Γ1/1456/02−12−1997 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1107/1997) υπουργικής απόφασης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.