«Επέστρεψαν το παιδάκι μου με κυστική ίνωση ασφαλές στο σπίτι»: Το post που μας συγκίνησε

«Επέστρεψαν το παιδάκι μου με κυστική ίνωση ασφαλές στο σπίτι»: Το post που μας συγκίνησε

Πόσες ιστορίες απίστευτης ταλαιπωρίες, αλλά και αισθήματα οργής και απογοήτευσης για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» από τον κρατικό μηχανισμό δεν είδαμε τις τελευταίες ημέρες.

Και στον αντίποδα, πόσες δεν ήταν οι αναρτήσεις εκείνες που γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όμορφες εικόνες από το κατάλευκο τοπίο. Μέσα σε όλον αυτό τον καταιγισμό αναρτήσεων, ξεχώρισε  και μία, μίας μαμάς στην σελίδα στο Facebook «Εξοδος με τα παιδιά»

Η ιστορία αυτή κοινοποιήθηκε σωρηδόν στα social media και πραγματικά ήταν μία από τις περιπτώσεις που το όνομα της κακοκαιρίας επαλήθευσε το όνομά της: Ελπίδα.

Έγραψε λοιπόν η μητέρα:

«Καλημέρα και εύχομαι όλοι να είστε ασφαλείς.

Κάνω ένα ποστ το οποίο δεν ξέρω εάν θα εγκριθεί αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού.

Χτες (σσ. τη Δευτέρα) το πρωί δώδεκα πάρα πήραμε εξιτήριο από το Παίδων μετά από δέκα τετραήμερη νοσηλεία (μπορείτε να φανταστείτε την κούραση που ήδη είχα) και ξεκινήσαμε για το σπίτι όπου μείναμε εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων μέχρι τις 8 που ήρθε ένα τζιπ του Χαμόγελου του Παιδιού με έναν γιατρό και 3 εθελοντές και πήραν εμένα και το παιδί και μας έφεραν μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας, μας έβαλαν αγκαλιά μέσα, το δρομάκι του σπιτιού μας είχε τουλάχιστον 70 πόντους χιόνι.

Οι άνθρωποι αυτοί κατέβαιναν από το τζιπ και έσπρωχναν αμάξια στην άκρη για να περάσουμε. Άφησαν εμάς και έφυγαν για να μεταφέρουν ένα παιδάκι στο Αττικόν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά που επέστρεψαν ασφαλές το παιδάκι μου στο σπίτι, ένα παιδί με κυστικη ίνωση που θα την έβγαζε όλη νύχτα μέσα στο αμάξι στη Μεσογείων.

(Μην αναλωθούμε σε κουβέντες για το κράτος σας παρακαλώ.) Ευχαριστώ το Χαμόγελο του Παιδιού που έσωσε και το δικό μου παιδί».

Δείτε την ανάρτηση: