Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Eπικοινωνούμε με χρώματα και φτιάχνουμε ρομπότ στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη (από 12/5)

Eπικοινωνούμε με χρώματα και φτιάχνουμε ρομπότ στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη (από 12/5)

326857_114923318673590_867941139_oΕργαστήρια δραστηριοτήτων στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά δημιουργικά, θα πραγματοποιηθούν το Μάιο στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν με προεγγραφή.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 8:30 το πρωί, με φυσική παρουσία στο χώρο της βιβλιοθήκης ή τηλεφωνικά.
Δεν γίνονται εγγραφές μέσω e - mail. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής του παιδιού, χρειάζεται να ενημερωθεί η βιβλιοθήκη, γιατί θα υπάρχει λίστα αναμονής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο: www.kalamaria.gr/lib

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, 6:30 – 8:00, το απόγευμα

Art therapy «Πολύχρωμη επικοινωνία»

Γονείς και παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από τη ζωγραφική και τα χρώματα.
Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν μια εναλλακτική γλώσσα με τη βοήθεια της οποίας θα μοιράζονται ιδέες, συναισθήματα, κοινά βιώματα, φαντασιώσεις και θα νιώθουν πως η εικαστική προσέγγιση είναι κυρίως συναισθηματική, διότι η καλλιτεχνική έκφραση ψυχαγωγεί, καλλιεργεί, ηρεμεί, δίνει ευφορία και πληρότητα.
Με την Ελένη Πάλλη

Για παιδιά 6-10 ετών και γονείς. Με προεγγραφή, σε μία συνάντηση.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014, 6:00 – 7:30, το απόγευμα
Ρομπότ... ψηφιακά όνειρα του αύριο ή μαλλιαρά πρόβατα του σήμερα;

Σηκώνουμε τα μανίκια, ιδεοδημιουργούμε και πειραματιζόμαστε στο εργαστήριο robotixlab στις Βιβλιοθήκες Καλαμαριάς! Ανακαλύπτουμε τον κόσμο των ρομπότ βιωματικά, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομπότ που μπορούν να δουν, να ακούσουν να σκεφτούν και να δράσουν. Από ρομπότ που τρέχουν σε ράλυ, μέχρι ρομπότ που κάνουν ανακύκλωση ή παλεύουν σε αγώνισμα SUMO. H φαντασία και η δημιουργικότητα σου είναι το όριο στο τί θα κατασκευάσεις. Μπορείς με την ομάδα σου να φτιάξεις το ρομπότ που θα τα καταφέρει στις δοκιμασίες και να στεφθείς master roboticist of Robotixlab ?

Το πρόγραμμα σχεδιάζεται από τον Μηχανικό Ρομποτικής Αντώνη Κάνουρα Msc, MIET και παρουσιάζεται από την ομάδα δημιουργικής εκπαίδευσης Robotixlab.
Για παιδιά Ε΄, Στ΄ και Α΄ Γυμνασίου, σε 4 συναντήσεις.

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη
Αιμ Γρεβενών-Καρολίδου 14, Καλαμαριά
2310.456.658, 2313.314.493


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.