Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Επίλεξε τους υποστηρικτές σου και απόλαυσε τις μικρές νίκες της καθημερινότητας - Δες το παράδειγμα

Επίλεξε τους υποστηρικτές σου και απόλαυσε τις μικρές νίκες της καθημερινότητας - Δες το παράδειγμα

shutterstock_112050248

Από τη Mαρία Ζερβού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Η νίκη της καθημερινότητας, απαιτεί στρατηγική. Πολλές φορές αυτο-παγιδευόμαστε γιατί θέτουμε λανθασμένα εξαρχής σωστά τους στόχους μας. Αυτή η σκέψη – πρόταση, δεν αφορά μόνο την διατροφή μας, αλλά τον τρόπο ζωή μας, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, θα δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:
Η Γεωργία θέλει να μειώσει το παραπανίσιο βάρος της, περίπου 10 κιλά και για να το πετύχει αυτό έλαβε… δραστικά μέτρα! Προσλαμβάνει μόνο 800-1.000 θερμίδες σε καθημερινή βάση, κάνει δηλαδή μια εξαντλητική δίαιτα την ίδια στιγμή που έχει ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής. Τον πρώτο καιρό υπάρχει αισθητή απώλεια βάρους (2-3 κιλά την πρώτη εβδομάδα) και η Γεωργία θεωρεί ότι κινείται σωστά, αφού… το βλέπει και στη ζυγαριά της. Αυτό που έχουν δείξει οι έρευνες όμως είναι ότι η γρήγορη απώλεια βάρους, σημαίνει και γρήγορη επαναπρόσληψή του μόλις η Γεωργία επιστρέψει στους καθημερινούς τις ρυθμούς.
Γιατί συμβαίνει αυτό όμως; Διότι στην αρχή υπάρχει σημαντική απώλεια υγρών και όχι λίπους, το σώμα δέχεται ένα μεταβολικό σοκ, που οφείλεται στην υπερβολική καταπόνηση που έχει υποβληθεί από την άσκηση και την αυστηρή διατροφή. Οι στόχοι της Γεωργίας αργά ή γρήγορα θα αποδεικνύονταν αναποτελεσματικοί. Αντίθετα, οι μικροί στόχοι μπορούν εύκολα να γίνουν μικρές νίκες και να οδηγήσουν σε ένα μεγάλο αποτέλεσμα προοδευτικά και με τους κατάλληλους υποστηρικτές που θα βρεις στην καθημερινότητά σου όπως π.χ. το οικογενειακό περιβάλλον που παρέχει τα τρόφιμα εβδομαδιαία, τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά που μπορούν να δώσουν γεύση στο φαγητό σας χωρίς πολλές θερμίδες, ο σκύλος σας που σας ζητά να τρέξετε μαζί του και άλλα πολλά.
Τι θα πρότεινα εγώ στη Γεωργία;

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.