Επιπλέον εμβόλια και πρότυπο κέντρο φιλοξενίας από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Τις νέες προκλήσεις που εγείρει η όξυνση του προσφυγικού προβλήματος καλούνται, πλέον, από κοινού με το κράτος, να αντιμετωπίσουν και οι ιδιώτες, καθώς σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες πάνω από ένα εκατ. άτομα έχουν μπει στο ευρωπαϊκό έδαφος από τη θάλασσα το 2015, ενώ άλλα 164.000 άτομα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής για το 2016.

Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», στο πλαίσιο του προγράμματος «We care» και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας για μητέρες και παιδιά, την ευθύνη του οποίου έχει αναλάβει το Ίδρυμα. Όπως τόνισε η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, εκτός από τα 2.000 εμβόλια που έχουν, ήδη, διατεθεί από το Ίδρυμα, υπάρχουν άλλες 2.000 προς διάθεση και 4.000 εμβόλια μπορούν να παραγγελθούν άμεσα εφόσον παραστεί ανάγκη, όχι μόνο για τα προσφυγόπουλα αλλά και για Ελληνόπουλα, τα οποία αδυνατούν να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Α. Γιαννόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη, ανέφερε ότι είναι σύσταση της επιτροπής εμβολιασμών να εμβολιστούν όλα τα παιδιά των προσφύγων, συνοδευόμενα και μη, όχι μόνο περιστασιακά, αλλά για το σύνολο των λοιμωδών νοσημάτων. Όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό αυτών των παιδιών είναι συγκεχυμένες, καθώς το σύστημα εμβολιασμών στη Συρία τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε κενά.