Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού η ενασχόληση με τη ρυθμική γυμναστική;

Επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδιού η ενασχόληση με τη ρυθμική γυμναστική;

«Έχω μια κορούλα 5,5 ετών και θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν επηρεάζει και σε ποιο βαθμό τη σωματική ανάπτυξη - διάπλαση του παιδιού η ενασχόλησή του, από τόσο μικρή ηλικία, με τη ρυθμική ή την ενόργανη γυμναστική; Μήπως είναι προτιμότερο να ξεκινήσει σε μεγαλύτερη ηλικία ή και αργότερα θα υπάρχουν συνέπειες στην ανάπτυξή της;»

Απαντά ο παιδίατρος Αδάμος Χατζηπαναγής

Η γυμναστική κάνει καλό στα παιδιά μας ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα άφηνα την κόρη μου να ασχοληθεί με τον πρωταθλητισμό σε αυτή την ηλικία. Η ενασχόληση με τη γυμναστική όχι μόνο δεν επηρεάζει αρνητικά τη σωμαμτική ανάπτυξη αλλά αντίθετα τη βοηθά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.