Αρχική InfoMommy Υγεία Επηρεάζεται η θρεπτική αξία των τροφών από το φούρνο μικροκυμάτων;

Επηρεάζεται η θρεπτική αξία των τροφών από το φούρνο μικροκυμάτων;

Cooking peas in the microwaveΌλοι έχουμε ακούσει ότι ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να επηρεάσει τη θρεπτική αξία των τροφίμων, αλλά σε ποιο βαθμό αληθεύει αυτή η παραδοχή;

Αν το κάνετε σωστά, το μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσουν οι τροφές τα μέταλλα και τις βιταμίνες τους.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο φαγητό που ετοιμάζεται στα μικροκύματα. Ειδικότερα, εάν χρησιμοποιείτε το λάθος πλαστικό σκεύος είναι πιθανόν να διαρρεύσουν στο γεύμα σας πολλές ανθυγιεινές χημικές ουσίες.

une-macedoine-de-legumes-simple-et-efficaceΩστόσο, εάν ανησυχείτε για το αν λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής σας, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ορθές μεθόδους παρασκευής τροφίμων.

Μάλιστα, εάν τον χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα νερού, θα διατηρήσετε τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα στα φαγητά σας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

“Κάθε φορά που μαγειρεύετε, τα τρόφιμα θα έχουν κάποια απώλεια θρεπτικών ουσιών. Η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, εκθέτει τα τρόφιμα στη θερμότητα για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί ελάχιστη ποσότητα υγρού. Αυτό ακριβώς κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων”, αναφέρει στην ιστοσελίδα upwave.com η διαιτολόγος και πιστοποιημένη επιστήμονας τροφίμων Catherine Adams Hutt.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.