Επισκεφθήκαμε το Kέντρο Αντιμετώπισης και Πρόληψης Ψείρας και μάθαμε πώς θα απαλλαγούμε οριστικά από τις ψείρες (Extra Channel, 3/10, 20:20)

Τα σχολεία ξεκίνησαν και οι μικροί μαθητές έχουν ήδη πάρει τις θέσεις τους στα θρανία. Μαζί τους, καμιά φορά, δεν κάθονται μόνον οι συμμαθητές τους, αλλά οι ψείρες, που προκαλούν φαγούρα στα παιδιά και ανησυχία στους γονείς. Οι ψείρες  είναι συνηθέστερες σε παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό. To να κολλήσει ένα παιδί ψείρες δεν έχει καμία σχέση με το αν ένα κεφάλι είναι καθαρό ή βρώμικο αφού οι ψείρες μεταδίδονtαι με τη στενή επαφή των μαθητών όταν παίζουν. Η διάγνωση γίνεται είτε βρίσκοντας ψείρες ή τα αβγά τους κολλημένα στα μαλλιά κοντά στο δέρμα του κεφαλιού. Αντίθετα από τη πιτυρίδα, δεν μπορείτε να βγάλετε τα αβγά χτενίζοντάς τα με μια κανονική χτένα.

Απόψε το βράδυ, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στο 5λεπτο για το παιδί και τους γονείς που φιλοξενείται στη συχνότητα του Extra Channel, λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο των 20:30, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τις ψείρες που ταλαιπωρούν τα παιδιά. To Infokids.gr επισκέφθηκε το Lice Busters, το Πρώτο Κέντρο Αντιμετώπισης και Πρόληψης Ψείρας στην Ελλάδα με απολύτως φυσικό τρόπο, ξεναγήθηκε στους χώρους αυτού του ξεχωριστού παιδικού κομμωτηρίου και εν συνεχεία η ομάδα του Lice Busters μας έδειξε πώς μπορούμε να απαλλάξουμε τα παιδιά από την ενοχλητική φαγούρα των ψειρών μια και έξω χωρίς προωθητικά χημικά φάρμακα, μόνο με αιθέρια έλαια και ειδικές εφαρμογές. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ώρες ανάλογα με την κάθε περίπτωση και το μήκος των μαλλιών του κάθε παιδιού και οι ψείρες και κόνιδες αντιμετωπίζονται οριστικά με μια μόνο επίσκεψη.

Συντονιστείτε απόψε στις 20:20 στο Extra Channel και διαδικτυακά στο www.extratv.gr