Αρχική Ο Κώστας Κρομμύδας και η κόρη του είδαν και σας προτείνουν Επίσκεψη στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία

Επίσκεψη στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στη Νέα Ερυθραία

11
Σαν χθες θυμάμαι όταν πρωτοπήγαμε στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου για πρώτη φορά. Η κόρη μου, μωρό στο καρότσι, ήταν από τις πρώτες επισκέπτριες, καθώς άνοιξε λίγο πριν γεννηθεί. Ουσιαστικά έχουμε μεγαλώσει σε αυτό το πάρκο γιατί μένουμε κοντά και το έχουμε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές.

2

Έχουμε δει όμως και όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει από την αρχική του εικόνα. Κούνιες, τσουλήθρες, σιντριβάνια και άλλα πολλά συνθέτουν μια ωραία εικόνα. Σαφώς και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα πάρκα στην Ελλάδα. Όταν μεγαλώσουν μάλιστα τα δέντρα που έχουν φυτευτεί, το μέρος θα ομορφύνει ακόμη περισσότερο και θα δώσει και μια ανάσα δροσιάς ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που το έχει ανάγκη.

3

Στην περιοχή δεν υπήρχε κάτι ανάλογο και έδωσε μεγάλη βοήθεια σε όσους αναζητούσαν ένα χώρο για τα παιδιά τους. Αρχικά θυμάμαι όταν πηγαίναμε, σχεδόν απολαμβάναμε μόνοι μας όλες τις εγκαταστάσεις. Με τον καιρό όμως το πάρκο έγινε γνωστό και ο κόσμος άρχισε να γίνεται όλο και περισσότερος. Ειδικά στις γιορτές και τις αργίες επικρατεί το αδιαχώρητο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν δοθεί πολλά λεφτά και έχει φτιαχτεί ένα σύγχρονο πάρκο με πολλές δραστηριότητες.

4

Ταυτόχρονα όμως αναπτύχθηκαν μέσα στο χώρο και οι εμπορικές χρήσεις που κατά τη γνώμη μου είναι υπερβολικές. Ένα καφέ με κάποιο χώρο για τους γονείς νομίζω πως ήταν αρκετό. Όλο το υπόλοιπο απλά αναγκάζει γονείς και παιδιά να χρησιμοποιούν κάποια από τα επί πληρωμή παιχνίδια.  Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφύγεις να τα χρησιμοποιήσεις όταν το παιδί σου σ' το ζητά τόσο επίμονα βλέποντας όλα τα υπόλοιπα να τα χρησιμοποιούν.

7

Είμαι τις άποψης ότι καλό να αφήνουμε τα παιδιά μας να φτιάχνουν μόνα τους και με τη φαντασία τους κάποια παιχνίδια. Θυμάμαι παλιότερα όταν δεν υπήρχαν όλα αυτά η κόρη μου έβρισκε κάποιο παιδί και έπαιζε μαζί του. Κάτι που πλέον δεν συμβαίνει γιατί μόλις πάμε αποζητά κάποιο από τα παιχνίδια του πάρκου. Παγοδρόμιο, τραμπολίνο κ.ά.
5

Ακριβώς δίπλα από το μεγάλο πάρκο υπάρχει και άλλος ένας, αρκετά μεγάλος, χώρος κυκλοφοριακής αγωγής όπου με τα ποδήλατά τους τα παιδιά μαθαίνουν να οδηγούν ακολουθώντας και την ειδική σήμανση των δρόμων. Αυτό που ίσως λείπει είναι κάποια παιδική χαρά για μικρά παιδιά κάτω των τριών. Είναι ίσως η μοναδική έλλειψη που έχω εντοπίσει όλο αυτό το διάστημα.

6

8

Όπως και να έχει όμως είναι ένας πολύ ωραίος χώρος, από αυτούς που η πόλη χρειάζεται. Δεν είναι τόπος συνάντησης μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

krommydas-photo11

ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Info

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου
Οδυσσέα Ανδρούτσου (Εθνικής Αντιστάσεως), 14671, Νέα Ερυθραία Αττική

Το πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στη Νέα Ερυθραία σε μία έκταση περίπου 10 στρεμμάτων, η οποία κατά το παρελθόν φιλοξένησε ένα εργοστάσιο της εταιρίας Ήβη. Η πρόσβαση είναι εύκολη, είτε από την Εθνική οδό μέσω της γέφυρας Βαρυμπόμπης, είτε από την Λ. Ελευθερίου Βενιζέλου, δηλαδή τη συνέχεια της Λεωφόρου Κηφισίας.
Πριν από την κατασκευή του πάρκου στο χώρο υπήρχε το απόλυτο κενό. Μια μεγάλη αλάνα που προήλθε από την κατεδάφιση του εργοστασίου, χωρίς κάποια ενδιαφέρουσα μορφολογία και δέντρα. Στόχος ήταν να δοθεί στο πάρκο ένας έντονος αστικός χαρακτήρας, ώστε να εναρμονιστεί με τη γειτονιά που τώρα αναπτύσσεται, χωρίς να "ανταγωνίζεται" τη δασική έκταση που ξεκινάει από την περιοχή.

Κύρια πρόθεση ήταν το πάρκο να αποτελέσει ένα χώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων, με χρήστες όλων των ηλικιών και διαφορετικών ενδιαφερόντων.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Κρίκου Νάντια, Νταραγιάννη Χριστίνα
Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Λουκάκου Πένυ, Σωτηροπούλου Τζίνα
Φυτοτεχνική μελέτη: Βουτσίνος Στέλιος
Κατασκευή: ΗΡΩΝ ΑΤΕ
Επίβλεψη: Νομαρχία Αθηνών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.