Αρχική Νέα Επίσκεψη Θ. Πελεγρίνη στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης: «Το έργο που επιτελείται είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον δύσκολο καιρό στον οποίο ζούμε σήμερα»,

Επίσκεψη Θ. Πελεγρίνη στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης: «Το έργο που επιτελείται είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον δύσκολο καιρό στον οποίο ζούμε σήμερα»,

«Το έργο, το οποίο επιτελείται στα Παιδικά Xωριά SOS είναι εξαιρετικό, ειδικά για τον δύσκολο καιρό στον οποίο ζούμε σήμερα», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στη Βάρη.

Ο κ. Πελεγρίνης έγινε δεκτός από τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών, με τους οποίους συνομίλησε για τις δράσεις, τις προοπτικές, αλλά και τα προβλήματα του οργανισμού. Στη συνέχεια, περιηγήθηκε στο Χωριό και επισκέφθηκε ένα από τα σπίτια, όπου συνομίλησε και με τα παιδιά που μένουν εκεί.

«Οι άνθρωποι που "τρέχουν" όλο αυτό το συγκρότημα είναι άξιοι επαίνων», είπε ο κ. Πελεγρίνης και υπογράμμισε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους.

11013416_961935983840782_3682341233966316319_n

«Δεν είμαστε ίδρυμα, γι' αυτό και δεν θέλουμε τα παιδιά που μένουν εδώ να ιδρυματοποιούνται», τόνισε από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΔΣ των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιος Βρεττός, αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξάλλου, αναφερόμενος στους στόχους των Χωριών, επισήμανε ότι οι τρεις βασικές αρχές είναι κάθε παιδί να έχει ένα σπίτι, μία μητέρα SOS και αδέρφια. «Η προσπάθειά μας είναι να μη διαλυθεί η οικογένεια, αλλά να διατηρηθεί. Είναι βασικό για μας τα παιδιά να μην αποκόπτονται από την οικογένειά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης είναι το πρώτο που δημιουργήθηκε στη χώρα, ξεκινώντας τη λειτουργία του το 1982, και αποτελείται από δώδεκα σπίτια οικογενειών SOS, όπου φιλοξενούνται σήμερα 65 παιδιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.