Επισκεπτόμαστε οικογενειακώς τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο (18/5)

Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό θα λειτουργήσουν το Σάββατο 18 Μαΐου, τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Με ελεύθερη είσοδο και το Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό, και ως εκ τούτου ισχύει η ελεύθερη είσοδος το Σάββατο 18 Μαΐου.

Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.  Για το 2019, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε ως τιμώμενο ίδρυμα το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Αυτό είναι το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων σε όλα τα Μουσεία της χώρας

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, όλα τα Μουσεία έχουν προγραμματιστεί πλήθος δωρεάν εορταστικών εκδηλώσεων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για να έρθει κοντά το κοινό με την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019

Χαρίστε στα παιδιά μια ανεκτίμητη εμπειρία

Μια μουσειακή περιήγηση παρέα με τα παιδιά και εν συνεχεία η ενασχόλησή τους με εμπνευσμένες δραστηριότητες και διαδραστικά παιχνίδια εντός του Μουσείου θα δημιουργήσει πολλές και αξέχαστες εμπειρίες στο μυαλό των λιλιπούτειων επισκεπτών. Περιηγηθείτε στα μουσεία της Ελλάδας και «γευτείτε» τον αμέτρητο πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων τους. Η μουσειακή εμπειρία είναι πολυδιάστατη. Το παιδί εφοδιάζεται με καινούρια γνώση ενώ παράλληλα ενισχύεται η κοινωνική και συναισθηματική του εξέλιξη. Είναι όμως πάνω από όλα μια εμπειρία βιωματική και ως εκ τούτου αξέχαστη την οποία για αρκετό καιρό μετά την επίσκεψη, ανακαλεί και αναπολεί με θετική πάντοτε διάθεση.