Αρχική InfoMommy Υγεία Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής «μπλοκάρουν» τη δράση του καρκίνου

Επιστήμονες με Έλληνα επικεφαλής «μπλοκάρουν» τη δράση του καρκίνου

Focus_Oncology_LabARTΕπιστημονική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αναστασιάδη στην κλινική Mayo της Φλόριντα ανακάλυψαν τον τρόπο ώστε να προγραμματίσουν και να επαναφέρουν τα καρκινικά κύτταρα στην πρότερη υγιή κατάστασή τους πριν την εμφάνιση της ασθένειας.

Τα πρώτα ευρήματα της μελέτης που βρίσκεται σε ακόμα σε πειραματικό στάδιο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο που είναι σαν να σβήνει ο διακόπτης του καρκίνου στα κύτταρα και αυτά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μετατρέπονται πάλι σε υγιή. Πιο συγκεκριμένα, είναι σαν οι επιστήμονες να ανακάλυψαν τον κώδικα του καρκίνου και μπορούν έτσι να επέμβουν στη λειτουργία του.

Μέχρι σήμερα αντίστοιχες μελέτες αποδείχθηκαν αποτελεσματικές για τον καρκίνο του μαστού, ενώ οι επιστήμονες πιστεύουν ότι και άλλοι τύποι καρκίνου μπορούν να θεραπευτούν με αυτή τη νέα μέθοδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.