Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των παιδικών σταθμών

Επιστολή του Προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα των παιδικών σταθμών

preschool-prepΑύξηση κατά 50 εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης της δράσης για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ της χώρας, ζητά ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ- ΚΜ) Λάζαρος Κυρίζογλου, με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, η επιστολή εστάλη προς τους Αντώνη Μανιτάκη, Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νικόλαο Χριστοδουλάκη, Υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γεώργιο Χουλιαράκη, Υπουργό Οικονομικών, Δημήτριο Μουστάκα, Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κώστα Πουλάκη, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, η αύξηση της χρηματοδότησης θα επιτρέψει την ικανοποίηση τουλάχιστον των έγκυρων αιτήσεων που αντιστοιχούν σε 106.885 παιδιά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ ζητά την άμεση κατάργηση του περιορισμού των προσφερόμενων θέσεων μόνον έως το 70% της δυναμικότητας της υφιστάμενης άδειας των δομών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών και την άμεση τροποποίηση ως προς τη ροή-καταβολή της χρηματοδότησης των Δήμων, των Δημοτικών Νομικών Προσώπων και των Δημοτικών Κοινωφελών Επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την αντίστοιχη καταβολή της πρώτης δόσης μετά την πιστοποίηση του 10% του φυσικού αντικειμένου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.