Αρχική Σχολή Γονέων Επιστρατεύστε το χιούμορ στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και βγείτε κερδισμένοι

Επιστρατεύστε το χιούμορ στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και βγείτε κερδισμένοι

Tο χιούμορ αποτελεί ένα ακόμα επιτυχημένο μέσο διαπαιδαγώγησης και μπορεί ν’ αντικαταστήσει το «κήρυγμα», το οποίο τα παιδιά θεωρούν βαρετό, χωρίς πολλές φορές να ακούν αυτά που τους λένε οι γονείς τους Για παράδειγμα, όταν το παιδί αρνείται να βάλει χειμερινά ρούχα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με χιουμοριστική διάθεση λέγοντας: «Τι ωραίο παγάκι θα πάρω σήμερα από το σχολείο! Αλλά να είσαι σίγουρος ότι μόλις σε πάρω αγκαλιά θα λιώσεις γιατί θα σε ζεστάνω». Το παιδί αρχίζει και μαλακώνει με το χιούμορ και μεταξύ γονέων και παιδιών δημιουργείται μια ζεστή ατμόσφαιρα, ώστε να μπορέσουν να διαπραγματευτούν εκ νέου και πιο αποτελεσματικά. Θα ήταν χρήσιμο, και είναι και το ζητούμενο από όλους τους γονείς, να συγκεντρώσουμε τους πιο εποικοδομητικούς και σαφείς τρόπους μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αλλαγή συμπεριφοράς του παιδιού:

  • Εστιάστε στη συγκεκριμένη συμπεριφορά που θέλετε να αλλάξετε.
  • Χρησιμοποιείτε την επιβράβευση όταν συμπεριφέρεται σωστά και για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται.
  • Αποφύγετε να είστε επικριτικοί όταν δε συμπεριφέρεται σωστά.
  • Σεβασμός, εκτίμηση απέναντι στη μοναδικότητά του και στην ανεξαρτησία της προσωπικότητάς του - δεν μπορούμε να κάνουμε παιδιά κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσίν μας.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.