Αρχική InfoMommy Νέα Επιτέλους! Θεσμοθετείται ειδικό δικαστήριο για την επίλυση οικογενειακών διαφορών

Επιτέλους! Θεσμοθετείται ειδικό δικαστήριο για την επίλυση οικογενειακών διαφορών

boy-in-court2Με την διαδικασία της διαμεσολάβησης αρχικά και εν συνεχεία από ειδικό «οικογενειακό δικαστήριο» θα επιλύονται προσεχώς οι οικογενειακές διαφορές. Την θεσμοθέτηση του σχετικού οργάνου εξήγγειλε κατά την διάρκεια ανοικτής συζήτησης με τον τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος.

Το δικαστήριο θα απαρτίζεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές και θα εκδικάζει με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Παράλληλα, θα δίνεται η δυνατότητα σε γονείς και παιδιά να έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.

Το Οικογενειακό Δικαστήριο θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές, που θα απασχολούνται για πέντε χρόνια με τέτοιες υποθέσεις. Πριν το “οικογενειακό δικαστήριο” πάντως οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται να “δοκιμάσουν” την επίλυση των διαφορών τους μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.