Αρχική Infokids Υγεία Επιτυχής χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση παραμόρφωσης άκρου ποδός σε αγοράκι με συγγενή ραιβοϊποπποδία στην Ευρωκλινική Παίδων

Επιτυχής χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση παραμόρφωσης άκρου ποδός σε αγοράκι με συγγενή ραιβοϊποπποδία στην Ευρωκλινική Παίδων

logo eurokliniki paidon+slogan_FINALΜε επιτυχία χειρουργήθηκε, την περασμένη εβδομάδα στην Ευρωκλινική Παίδων, αγόρι 4 μηνών με μονόπλευρη συγγενή ραιβοϊποπποδία (Ρ.Ι.Π), από τον κ. Νικόλαο Πέττα, Διευθυντή της Ορθοπαιδικής Κλινικής. Το αποτέλεσμα διόρθωσης της παραμόρφωσης ήταν πολύ καλό ενώ το αγοράκι θα παρακολουθείται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η συγγενής Ρ.Ι.Π είναι μία σοβαρή και σύνθετη παραμόρφωση του άκρου ποδός, που δημιουργείται κατά την ενδομήτριο ζωή. Είναι νόσος αγνώστου αιτιολογίας με πιθανή επίδραση γενετικών και εξωτερικών παραγόντων που δρουν κατά την ενδομήτριο ζωή και η συχνότητά της είναι 1-2 0/00. .Σε ποσοστό 33% είναι αμφοτερόπλευρη και παρουσιάζεται με ραιβότητα, υπτιασμό και ιπποποδία, ενώ συνυπάρχει προσαγωγή του προσθίου τμήματος του άκρου ποδός που αρκετές φορές συνοδεύεται με εσωτερική στροφή της κνήμης.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Παίδων, χειρουργός κ. Πέττας, «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της επέμβασης, ο μικρός ασθενής εξήλθε από την κλινική έπειτα από δύο 24ωρα με άριστη μετεγχειρητική πορεία και είμαστε βέβαιοι ότι η διόρθωση αυτή θα διατηρηθεί καθώς το παιδί θα μεγαλώνει».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωκλινικής Παίδων κ. Πέτρος Λούκας, τόνισε «Είμαστε πολύ περήφανοι που η κλινική μας στελεχώνεται από ιατρούς με υψηλό επιστημονικό επίπεδο, οι οποίοι μπορούν να αντιμετωπίζουν επιτυχώς δύσκολα και σπάνια περιστατικά όπως αυτό. Κύριο μέλημά μας είναι πάντοτε η άριστη φροντίδα των μικρών μας ασθενών».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.