Επιχείρηση αλλαγή πάνας: Αυτό είναι το μυστικό για να αποφύγετε το βρεφικό σύγκαμα

Tο μωρό σας χρειάζεται αλλαγή πάνας 7 ή 8 φορές την ημέρα. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο δέρμα των γλουτών μπορεί να ερεθιστεί εύκολα εξαιτίας της υγρασίας και της επαφής με τα ούρα και τα κόπρανα, καθώς και την τριβή με τις πάνες. Επομένως, το δέρμα του μωρού σας χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα κάθε φορά που αλλάζετε πάνα.

Η αλλαγή της πάνας δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

– Πριν την αλλαγή της πάνας, ετοιμάστε όλα όσα θα χρειαστείτε: πάνες, μωρομάντιλα, κρέμα για την αλλαγή της πάνας.

– Να αλλάζετε το παιδί  μόλις βραχεί ή μετά από κάθε κένωση. Τα νεογέννητα πρέπει να αλλάζονται πιο συχνά επειδή ουρούν και έχουν κενώσεις πιο συχνά σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα παιδιά.

diaper-change-_doble-d_-_fotolia-com

– Επιλέξτε πάνες που ταιριάζουν απόλυτα στο μέγεθος του παιδιού σας καθώς  μια μικρή πάνα θα προκαλέσει ερεθιστική τριβή και δεν θα προστατεύει σωστά από τις διαρροές.

– Τη στιγμή της αλλαγής, ξαπλώστε το μωρό σε μια καθαρή πετσέτα. Ανοίξτε την πάνα, σκουπίστε τα οπίσθια με το μπροστινό μέρος της πάνας, διπλώστε την και πετάξτε την.

– Η υγιεινή της περιοχής των γεννητικών οργάνων πρέπει να γίνεται από πάνω προς τα κάτω, από το πιο καθαρό σημείο στο πιο λερωμένο, προκειμένου να μην απλωθούν οι ακαθαρσίες προς το μπροστινό μέρος. Αν έχετε κοριτσάκι, καθαρίσετε το αιδοίο με κατεύθυνση προς τους γλουτούς. Αν έχετε αγοράκι, καθαρίστε το πέος, τους όρχεις και τη γύρω περιοχή και, στη συνέχεια, τους γλουτούς.

landscape-1474558703-baby-diaper

– Στεγνώστε καλά το δέρμα του και φροντίστε να απομακρυνθεί τελείως η υγρασία από την περιοχή.

– Ανοίξτε την καθαρή πάνα και τοποθετήστε το μωρό σας στο κέντρο έτσι ώστε τα αυτοκόλλητα να βρίσκονται στο επίπεδο του αφαλού του. Αν έχετε αγοράκι, βεβαιωθείτε ότι το πέος είναι στη σωστή θέση προς τα κάτω προτού κλείσετε την πάνα, για να αποφύγετε τις διαρροές

-Για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τα εξανθήματα στην περιοχή της πάνας, χρησιμοποιείστε, σε κάθε αλλαγή πάνας, μια προστατευτική κρέμα που θα προστατεύει το δέρμα του μωρού σας, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό στρώμα, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του δέρματος από κόπρανα και ούρα.

nb018

Πώς μπορώ να καταλάβω ότι το μωρό μου υποφέρει από σύγκαμα;

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το σύγκαμα με διάφορους τρόπους, όπως από το δέρμα στην περιοχή της πάνας που είναι ερεθισμένο, γεμάτο κηλίδες και θερμό στην αφή. Το σύγκαμα συνήθως αρχίζει με ελαφρό κοκκίνισμα στην περιοχή της πάνας, και περιοχές όπως οι γλουτοί και το πάνω μέρος των μηρών μπορεί να είναι κόκκινες και ιδρωμένες.Στην περίπτωση που το σύγκαμα δεν υποχωρήσει σε 3-4 ημέρες ή αν δείτε το δέρμα να ξεφλουδίζει, να βγάζει εκκρίσεις ή αίμα, να παρουσιάζει σπυράκια ή φουσκάλες, συμβουλευτείτε τον γιατρό που παρακολουθεί το μωρό σας.

tol-velvet-baby-extra-calm-cream-150ml9

Ποτέ ξανά ερεθισμένο δέρμα από την αλλαγή της πάνας

Η Pharmasept Baby Care Extra Calm Cream 150ml, η προστατευτική αδιάβροχη κρέμα ενυδάτωσης και θρέψης για κάθε αλλαγή της πάνας, με απαλή υποαλλεργική σύνθεση σχεδιασμένη για το ευαίσθητο δέρμα του μωρού είναι ο απόλυτος σύμμαχος στην αλλαγή της πάνας.

Από τη πρώτη στιγμή που τη χρησιμοποίησα την ξεχώρισα για την κορυφαία σύνθεσή της και έκτοτε δεν λείπει ποτέ από το νεσεσέρ με τα είδης περιποίησης του μωρού μου.  Χάρη στο 5% οξείδιο του ψευδαργύρου δημιουργεί ένα αδιάβροχο φιλμ προστασίας στην επιδερμίδα που την προφυλάσσει από ερεθισμούς και μολύνσεις που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας των βρεφών, ειδικά κατά το πρώτο έτος της ζωής τους. Το εκχύλισμα Βρώμης και το λάδι Χαμομηλιού ανακουφίζουν άμεσα από συγκάματα και κοκκινίλες ενώ τα  Ω3-Ω6 λιπαρά οξέα και η Προβιταμίνη Β5 ενυδατώνουν σε βάθος και προλαμβάνουν τα συμπτώματα αφυδάτωσης, ξηρότητας ή συγκαμάτων. Τέλος, η Βιζαπολόλη και η Αλλαντοΐνη προσφέρουν ήπια αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση ενώ ενισχύουν την αναπαραγωγή του κυτταρικού ιστού και συμβάλλουν στην ελαστικότητα της επιδερμίδας.

12294917_1054482794596427_4741894255535018472_n

Εμπιστευθείτε τη Pharmasept Baby Care Extra Calm Cream 150ml και  δώστε το πιο γλυκό και τρυφερό άγγιγμα στο δερματάκι του μωρού σας!

Mάθετε περισσότερα στο Pharmasept και στη σελίδα facebook.com/Pharmasept.

999751_616593865051991_1303524938_n1