Αρχική InfoSchool Δημοτικό Epson και Μουσείο Ηρακλειδών συμπράττουν για την βιωματική εκπαίδευση των μαθηματικών

Epson και Μουσείο Ηρακλειδών συμπράττουν για την βιωματική εκπαίδευση των μαθηματικών

imageΤο Μουσείο Ηρακλειδών συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά την επιτυχημένη συνεργασίας του με την εταιρεία Epson, που έδωσε τη δυνατότητα σε τρεις ομάδες μαθητών ηλικίας από 6 έως 17 ετών, των οποίων οι γονείς ωφελούνται από το πρόγραμμα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS, «ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ», να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ» του Μουσείου και μέσα από αυτό, να ανακαλύψουν τις δεξιότητες, αλλά και την αγάπη τους στα μαθηματικά.

Η PRAKSIS και η Epson είναι περήφανες που μέσω του προγράμματος, αναδείχθηκαν και αρκετά παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες στα μαθηματικά, που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες πληθυσμού και τα οποία η κοινωνία οφείλει να στηρίζει και να ενθαρρύνει συστηματικά.

image (1)Με τους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς της Epson, η μάθηση απέκτησε ένα κατάλληλο εργαλείο που ενίσχυσε το έργο της διδασκαλίας, κάνοντας την παρουσίαση πιο συμμετοχική, αυθόρμητη και αποτελεσματική. Οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος, ανάλογα με τις ανάγκες τους και να αλληλεπιδρούν.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου της Epson Hellas, σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά της MKO PRAKSIS που αγαπούν τη μάθηση και να συνεχίζουμε να στηρίζουμε το έργο του Μουσείου, με τεχνολογικό εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην εκπαιδευτική κατάρτιση των νέων της χώρας μας».

Ο κος Tζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος της ΜΚΟ PRAKSIS, δήλωσε σχετικά: «Η στήριξη της Epson και του Μουσείου Ηρακλειδών άνοιξε νέους δρόμους στα παιδιά των οικογενειών του ΣΥΝ ΣΤΟ ΠΛΗΝ, αλλά και επιβεβαίωσε ό,τι όταν κινδυνεύει έστω ένας άνθρωπος, όλες οι πλευρές του τριγώνου κοινωνικής ευθύνης «Πολιτεία- Ιδιωτικός τομέας - ΜΚΟ», έχουν από κοινού την ευθύνη να δράσουν αποτελεσματικά για την διάσωσή του και την προσφορά συνθηκών διαβίωσης με αξιοπρέπεια και δυνατότητας ατομικών επιλογών.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.