Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Επτά ώρες βραδινού ύπνου καθημερινά αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Επτά ώρες βραδινού ύπνου καθημερινά αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

sleeping-womanΟι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί, μπορούν να αυξήσουν δραστικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης εάν κοιμούνται 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Επίσης, το να ακολουθούν ένα πρόγραμμα ρουτίνας όσον αφορά το ωράριο του ύπνου, δηλαδή να κοιμούνται και να ξυπνούν κάθε μέρα την ίδια ώρα, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας.

Οι ακαδημαϊκοί πιστεύουν ότι η ποσότητα του ύπνου μεταβάλλει τα επίπεδα ορισμένων ορμονών που επηρεάζουν τη γονιμότητα. Επίσης, θεωρούν ότι οι συνήθειες ύπνου μιας γυναίκας συνδέονται στενά με τον τρόπο ζωής της, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής, της άσκησης και άλλων συνηθειών που όλες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά της να αναπαράγει.

Σε δείγμα 656 γυναικών που υποβλήθηκαν σε εξωσωματική γονιμοποίηση, βρέθηκε ότι εκείνες που κοιμόντουσαν επτά με οκτώ ώρες τη νύχτα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες από ό, τι εκείνες που κοιμόντουσαν εννέα ή περισσότερες ώρες. Παρομοίως, είχαν 15% περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν σε σχέση με τις γυναίκες που κοιμόντουσαν λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ.

woman-sleeper-type-clockΑν και η έρευνα αφορούσε μόνο εκείνες που υποβάλλονται σε εξωσωματική, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες που προσπαθούν για ένα μωρό θα επωφεληθούν από το να κοιμούνται επτά ή οκτώ ώρες. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν ότι θα μπορούσαν να υιοθετήσουν αυτή τη συνήθεια τρεις εβδομάδες πριν ξεκινήσουν τις προσπάθειες για να συλλάβουν.

Ο Δρ. Hyan Shim, ο οποίος διευθύνει μια κλινική γονιμότητας στη Νότια Κορέα, υποστηρίζει ότι οι πολλές ώρες ύπνου αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης προλακτίνης που είναι γνωστό ότι μειώνει τη γονιμότητα. Από την άλλη, οι γυναίκες που κοιμούνται πάρα πολύ λίγο είναι πιθανό να έχουν υψηλότερα επίπεδα ορισμένων ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη, που έχουν παρόμοια αρνητική επίδραση στην ικανότητά τους να συλλάβουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.