Αρχική Infokids Αποδράσεις Του κόσμου τα παράξενα Έργα τέχνης που μυρίζουν θάλασσα και στέλνουν μήνυμα κατά της ρύπανσης

Έργα τέχνης που μυρίζουν θάλασσα και στέλνουν μήνυμα κατά της ρύπανσης

washed-ashore-2[2]Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες σε κάθε σημείο του πλανήτη πλημμυρίζουν από παραθεριστές όλων των ηλικιών που απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον ήλιο. Τα απομεινάρια όμως των διακοπών δεν είναι  ό,τι καλύτερο μπορεί να αντικρίσει κανείς καθώς τόνοι πλαστικού, χαρτιού, φελιζόλ και κάθε είδους ξεχασμένα αντικείμενα δείχνουν μια εικόνα εγκατάλειψης αλλά και συνιστούν τεράστιο πρόβλημα, καθώς μεταξύ άλλων εισάγουν τοξικά χημικά στη θάλασσα, συσσωρεύονται και σκοτώνουν θαλάσσια είδη που τα καταπίνουν πιστεύοντας πως πρόκειται για φαγητό και δυνητικά μπορούν να «παγιδεύσουν» πουλιά, ψάρια και κοράλλια.

washed-ashore-4[6]Κι όμως αυτή περιβαλλοντική απειλή έδωσε κίνητρο και αφορμή  στην εικαστικό Angela Haseltine Pozzi να μαζέψει όλα αυτά τα άχρηστα αντικείμενα που ξέβραζε κατά καιρούς η θάλασσα κοντά στο σπίτι της  και να φτιάξει πρωτότυπα έργα τέχνης που εκτίθενται στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Φρανσίσκο. Με την προσπάθειά της αυτή, η Pozzi θέλησε να στείλει το δικό της  "πράσινο" μήνυμα για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος από την αδιαφορία των ανθρώπων.

 washed-ashore-5[5]Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι σε τρία μόλις χρόνια η Pozzi και η ομάδα της έχουν συγκεντρώσει  πάνω από 11 τόνους από μπάζα από τις παραλίες του Ειρηνικού, γεγονός που συντέλεσε στην δημιουργία μιας  περιοδεύουσας εικαστικής έκθεσης που περιλαμβάνει πάνω από 30 έργα με απώτερο στόχο  να αφυπνίσει τους ανθρώπους να αλλάξουν συμπεριφορά και να διατηρήσουν ακέραιο το θαλάσσιο περιβάλλον

Ένα κουτάβι θαλάσσιο λιοντάρι, μια φάλαινα οστά κλουβί, μια θαλάσσια χελώνα είναι μόλις μερικά από αυτά τα γιγαντιαία γλυπτά.

washed-ashore-7[5]

CVB-CVNC-Washedashore-web

washed-ashore-9[6]

washed-ashore11


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.