Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εργασίες για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη από μαθητές Γ΄ Γυμνασίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Εργασίες για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη από μαθητές Γ΄ Γυμνασίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ecomobility-2007-8-buterflylogoΜε το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται» μαθητές της Γ΄ γυμνασίου θα παρουσιάσουν προτάσεις και εργασίες για την οικολογική μετακίνηση στην πόλη, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (οδός Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1), στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση».

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας Ecomobility 2013-14, τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον Ecocity και τους συνεργαζόμενους Επιστημονικούς Φορείς. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, χαιρετισμό θα απευθύνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης.

Η παρουσίαση των προτάσεων και εργασιών, θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, σε δύο κύκλους, από μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, στις 12:00 και στις 18.00, από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας, του 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης και του 17ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης.

Η εκστρατεία «Ecomobility Οικολογική Μετακίνηση», που υλοποιείται για 11η συνεχόμενη χρονιά και σχεδιάστηκε με σκοπό την ενεργοποίηση των νέων στον εντοπισμό προβλημάτων, που προκαλούν οι συμπεριφορές μετακίνησης των πολιτών. Συγκεκριμένα ομάδες μαθητών από 30 πόλεις της χώρας, που μελέτησαν τις συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη τους και τις συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους, με το βλέμμα στην ανάδειξη των πράσινων μεταφορών.

H ομάδα με την καλύτερη εργασία, θα συμμετέχει στην αποστολή του ECOCITY, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, ενώ οι ομάδες με τις τέσσερις πιο δημιουργικές εργασίες, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, τον Αύγουστο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της παρουσίασης :

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
12.00 υποδοχή
12.10 χαιρετισμοί
12.15 λίγα λόγια για την εκστρατεία
12.30 παρουσίαση εργασίας Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης
13.00 παρουσίαση εργασίας Προτύπου Πειραματικού Σχολείου πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης
13.30 ερωτήσεις - διάλογος
14.00 λήξη

1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας, 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και 17ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
18.00 υποδοχή
18.10 χαιρετισμοί
18.15 λίγα λόγια για την εκστρατεία
18.30 παρουσίαση εργασίας 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας
19.00 παρουσίαση εργασίας 6ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης
19.30 παρουσίαση εργασίας
17ου γυμνασίου Θεσσαλονίκης
20.00 ερωτήσεις - διάλογος
20.30 λήξη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.