Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών και νηπίων στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς

Εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών και νηπίων στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς

main_why-baby-musicΤο εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής βρεφών και νηπίων από 8 μηνών έως 5 ετών μαζί με τον γονέα, συνεχίζει με επιτυχία τον 1ο κύκλο και 2ο κύκλο μαθημάτων, στο Αυγό του Μουσικού Χωριού στη Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς.

Για τα ελληνικά δεδομένα πρόκειται για ένα καινούργιο πρόγραμμα, που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με ταχύτατους ρυθμούς. Στο τμήμα δίνεται η δυνατότητα σε κάθε παιδί να εκτεθεί και να ανταποκριθεί σε μουσικοκινητικά ερεθίσματα και τραγούδια, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά, που στην πορεία τα αφομοιώνει και τα επεξεργάζεται.

Μουσικές και ρυθμοί του κόσμου, παραδοσιακοί και σύγχρονοι, ηχο-ιστορίες, τραγουδοπαιχνίδια έκφρασης μουσικής και φωνητικού αυτοσχεδιασμού, συνθέτουν το πάζλ αυτού του προγράμματος.Μέσω του ομαδικού παιχνιδιού, το παιδί μαθαίνει πως μπορεί να ελέγχει τον ήχο, παρατηρώντας την κίνηση του, να εναλλάσσεται και να μεταμορφώνεται, να αλληλοεπιδρά και να αποκτά δικές του ιδέες για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.

Στόχος του μαθήματος είναι μέσα από το παιχνίδι, την μίμηση, τη διάδραση, και την συνεχή επανάληψη, να καλλιεργηθούν οι ικανότητες των παιδιών, ενώ τα ίδια να ανακαλύψουν τη χαρά της μουσικής και να «εξερευνήσουν» τον προσωπικό τους ρυθμό και τη δικιά τους φωνή .

Η έρευνα

Είναι εμφανής ήδη από τις πολύ τρυφερές ηλικίες ,η μεγάλη ανάγκη του παιδιού να βρεθεί κοντά και εκφραστεί με τον ήχο και τα χαρακτηριστικά του .
Σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες, όσο πιο πλούσια είναι τα ερεθίσματα που δέχεται το βρέφος- νήπιο σε τακτική επανάληψη, τόσο μεγαλύτερες ικανότητες έκφρασης ενδέχεται να αποκτήσει και να καλλιεργήσει στην εξέλιξη του ως άτομο.

Το εργαστήρι, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010, κατόπιν συνεχής έρευνας 24 μηνών, πάνω στη επίδραση τακτικών μουσικών ερεθισμάτων σε βρέφη και νήπια από 8 μηνών – 5 ετών, όπου πραγματοποιήθηκαν σε ιδιωτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς. Στην πορεία της ανάπτυξης τους ανά μήνα παρατηρήθηκε, αλματώδης άνοδος στη ανταπόκριση, στην συγκέντρωση, και απόδοση του παιδιού στο μάθημα πολύ περισσότερο με την παρουσία, υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή του γονέα.

Τα μαθήματα διεξάγονται μια φορά την εβδομάδα για 45΄λεπτά της ώρας, στην αίθουσα συναυλιών στο Αυγό του μουσικού χωριού στη Θεσσαλονίκη, και στην αίθουσα συναυλιών του Πολυάνειου Ωδείου Ι. Μητροπόλεως, στο Κιλκίς. Το έτος χωρίζεται σε δυο κύκλους 12 συναντήσεων εκ των οποίων κυρίως η πρώτη και η τελευταία συνάντηση, αφορά στους γονείς . Στις υπόλοιπες 10 συναντήσεις συμμετέχουν τα παιδιά με τον γονέα τους. Τα δίδακτρα για τον κύκλο είναι 150 ευρώ .

Μουσική παιδαγωγική έρευνα- Εισηγητές : Τίνα Μαργαρίτη & Νταβίνα Φλωρεντίν

Θεσσαλονίκη :
Βαλαωρίτου 4 ,54626, 8ος όροφος Θεσσαλονίκη
1ος κύκλος μαθημάτων :4 Νοεμβρίου 2013 - 3 Φεβρουαρίου 2014
2ος κύκλος μαθημάτων : 10 Μαρτίου 2014 -1 Ιουνίου 2014
Ωράριο: Δευτέρα 17.00-17.45
1ο Μάθημα : 10 Μαρτίου 2014

Εγγραφές για τον 2ο κύκλο μαθημάτων μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2014
( περιορισμένες θέσεις συμμετοχής )

Κιλκίς:
Αίθουσα συναυλιών Πολυάνειου Ωδείου Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς
Μητρ. Χαρίτωνος 10 61100 Κιλκίς
1ος κύκλος μαθημάτων :15 Οκτωβρίου 2013 - 4 Φεβρουαρίου 2014
2ος κύκλος μαθημάτων : 25 Φεβρουαρίου 2014 – 27 Μαΐου 2014
Ωράριο: Τρίτη απόγευμα

1ο μάθημα :25 Φεβρουαρίου 2014
Εγγραφές για το 2ο κύκλο μαθημάτων μέχρι 10 Φεβρουαρίου 2014
( περιορισμένες θέσεις συμμετοχής )

Πληροφορίες -εγγραφές :6976.092.080
Υπεύθυνη Εργαστηρίου : Τίνα Μαργαρίτη


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.