Εργαστήρι Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους στο Ωδείο Αθηνών

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους. Η εκπαιδευτική διαδικασία στο Εργαστήρι περιλαμβάνει εκπαιδευτικό δράμα, παιχνίδια, ασκήσεις σωματικού θεάτρου και πολλά άλλα επί μέρους εργαλεία.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές να διερευνήσουν με βιωματικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα, ανθρώπινες σχέσεις και ποικίλες καταστάσεις της ζωής. Η αφορμή μπορεί να είναι ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα μυθιστόρημα, μία ταινία, ένα τραγούδι, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα θεατρικό έργο, ένα ιστορικό γεγονός και άλλα πολλά.

Με τη βοήθεια του θεάτρου οι μαθητές «μπαίνουν» στην ιστορία κάποιου άλλου, απαλλαγμένοι από την εμπλοκή στη δική τους προσωπική ιστορία, βρίσκονται σε έναν προστατευμένο χώρο έρευνας της φύσης του ανθρώπου. Εκεί ο χρόνος τους ανήκει, μπορούν να σταματήσουν οποιαδήποτε στιγμή και μέσα από στοχευμένες δράσεις να επεξεργαστούν τα δεδομένα, να θέσουν ερωτήματα και να προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις. Απαντήσεις προσωπικές και συλλογικές.

Μετέχουν τελικά σε μια δημιουργική εκπαίδευση που αποβλέπει σε οξυμένα πνεύματα, ενεργοποιημένα σώματα, σε δομημένους, ευαισθητοποιημένους και ελεύθερους ανθρώπους που έχουν απόλυτη συνείδηση του εαυτού τους ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου.

Σχεδιασμός / Διδασκαλία: Όλγα-Μαρία Αθηναίου

Τα μαθήματα γίνονται ανά ηλικιακή ομάδα κάθε Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ: 210 72 23 464 και ηλεκτρονικά στο e-mail: odeioathinondrama@gmail.com.

Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα
E-mail: info@athensconservatoire.gr
Τηλ: 210 72 40 673
www.athensconservatoire.gr