Εργαστήρια Επιμόρφωσης ενηλίκων: Patchwork, για όσους αγαπούν τη ραπτική!

patchwork-4

Ένα ενδιαφέρον εργαστήριο πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα του Οκτώβρη, από το Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού. Για σας που η ραπτική σημαίνει χαλάρωση, ξεκούραση και δημιουργικότητα είναι το ιδανικό! Ένα σεμινάριο στο οποίο θα μάθετε να φτιάχνετε από απομηνάρια υφασμάτων, εξαιρετικές δημιουργίες. Ας γνωρίσουμε τις λεπτομέρειες!

Στο εργαστήριο διδάσκονται λίγα λόγια για την ιστορία του patchwork, τα υφάσματα, τις βάτες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Διδάσκονται ακόμη οι βασικές τεχνικές για το patchwork (εξάγωνα, απλικέ, τετράγωνα με 4, 9 στοιχεία, ακανόνιστα, log cabin κ.λπ.), καθώς και για το quilting (καπιτονάρισμα). Οι τεχνικές αυτές διδάσκονται και στο χέρι και στη ραπτομηχανή, ενώ η εξάσκηση γίνεται κατά κύριο λόγο στη ραπτομηχανή, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Δίδονται λεπτομερείς σημειώσεις με κείμενα και φωτογραφίες.

Στον πρώτο κύκλο φτιάχνουμε ένα μαξιλάρι, ένα σουπλά, μια τσάντα και ένα μικρό νεσεσέρ.

Στο δεύτερο κύκλο συνεχίζουμε με προχωρημένες τεχνικές τόσο για το patchwork (καμπύλες, seminole, trip around the world, cathedral και άλλα εφέ κ.λπ.), όσο και για το quilting (quilt as you go και διάφορες τεχνικές ελεύθερου καπιτοναρίσματος).

Η διδασκαλία γίνεται κατά κύριο λόγο στη ραπτομηχανή, ενώ, όποιος το επιθυμεί, μπορεί να δουλέψει και στο χέρι. Όλα τα δείγματα που γίνονται στον κύκλο αυτό συναρμολογούνται σε ένα ριχτάρι μεγέθους περίπου 1,40Χ1,80 μ., ενώ δίδονται σχετικές οδηγίες για διαφορετικές διαστάσεις.

Κολλέγιο Αθηνών – Ψυχικού,  τηλ. 210 67 98 100  –  Κωδικός Μαθήματος: 364.1 Καθηγήτρια: Μάνια Χατζηιωαννίδη  –  έναρξη 14/10/2014, Τρίτη / 5:30-7:30, Διάρκεια: 8 εβδομάδες