Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα "Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

"Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

smilingwomanteacherΟι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να ανταπεξέρχονται αποτελεσματικά στις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες του κλάδου τους οφείλουν να συμμετέχουν σε εργαστήρια επιμόρφωσης που διευρύνουν τους επαγγελματικούς αλλά και τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Στα πλαίσια αυτά, οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς  της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στο σεμινάριο επιμόρφωσης  "Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας" .

Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν, με βάση εξειδικευμένες δραστηριότητες, τα ακόλουθα θέματα:

Η δημιουργική γραφή στο σχολείο: Ένα χρήσιμο εργαλείο για την παραγωγή συνεχούς γραπτού λόγου στην τάξη. Στόχοι της διδασκαλίας, προϋποθέσεις για την εφαρμογή, τι κερδίζει ο μαθητής, πώς αξιολογούμε τα μαθητικά κείμενα.

Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο: Πώς οι μαθητές, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, σχεδιάζουν, γράφουν και παρουσιάζουν το δικό τους βιβλίο στην τάξη.

• Ο λογοτεχνικός ήρωας: Οι εκπαιδευτικοί συζητούν, με βάση συγκεκριμένα λογοτεχνικά παραδείγματα, πώς κατασκευάζεται ο λογοτεχνικός ήρωας και δοκιμάζουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την κατασκευή του, τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν στην τάξη.

Ποιητική φόρμα: Πώς οι περιορισμοί στην ποιητική φόρμα μπορούν να λειτουργήσουν δημιουργικά για τους μαθητές. Ιαμβικός δεκαπεντασύλλαβος, λίμερικ, χαϊκού.

Δημιουργική γραφή και θεωρία της λογοτεχνίας: Πώς μπορώ να διδάξω στους μαθητές τεχνικές αφήγησης με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Εισηγήτρια: Σοφία Νικολαΐδου, συγγραφέας-φιλόλογος

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν με την εγγραφή τους το βιβλίο το βιβλίο του Τζάνι Ροντάρι Γραμματική της φαντασίας: Εισαγωγή στην τέχνη να επινοείς ιστορίες.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμορφωτικού σεμιναρίου και σχεδιασμού εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΣ: Το πρόγραμμα διαρκεί δέκα διδακτικές ώρες και κοστίζει 100 ευρώ (85 ευρώ για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα υπόλοιπα επιμορφωτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ).

Πότε: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, από 2 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι

Δηλώσεις συμμετοχής

• στο τηλ.: 211 3003580
• στα e-mail: polychoros@metaixmio.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.