Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Εργαστήριο για ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία

Εργαστήριο για ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία

Resizer

Πρόσβαση Άνευ Ορίων!

Τις Δευτέρες 30 Μαρτίου, 6, 20 & 27 Απριλίου, 4, 11, 18 & 25 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2015 , 17:30-19:30

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Στέγη πραγματοποιεί εργαστήρια με επίκεντρο τον σύγχρονο χορό, τα οποία απευθύνονται σε ανθρώπους με και χωρίς αναπηρία, σε ερασιτέχνες που ενδιαφέρονται για την κίνηση και το χορό, αλλά και σε επαγγελματίες χορευτές.

Με βάση την εμπειρία του περσινού εργαστηρίου για άτομα με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία, καθώς και του Unlimited Access Festival που πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2015 στη Στέγη, φέτος η νέα μεικτή ομάδα προσεγγίζει πιο δυναμικά το θέμα «χορός και αναπηρία». Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, θα δοθεί έμφαση στην πρόσληψη του χορού ως μέσου διερεύνησης της ταυτότητάς μας και ανάπτυξης της σχέσης μας με τον άλλον.

Μέσα από μια σειρά ασκήσεων, οδηγιών και παιχνιδιών, θα εξοικειωθούμε με τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε συμμετέχοντος και θα ανιχνεύσουμε το κοινό έδαφος ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Παράλληλα, θα ανακαλύψουμε τις σωματικές μας δεξιότητες μέσα από τον αυτοσχεδιασμό – ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και σε σχέση με τα υπόλοιπα σώματα. Μέσω του ρυθμού, θα συνδεθούμε με τους άλλους, με στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινή σωματική εμπειρία για όλη την ομάδα. Ζητούμενο; Να εκφραστούμε ελεύθερα, να κινηθούμε με αυτοπεποίθηση στον χώρο και να καταρρίψουμε όλοι μαζί κάθε στερεότυπο σχετικά με την τέχνη του χορού!

Απευθύνεται σε:

Για ανθρώπους με διαφορετικές αναπηρίες και χωρίς αναπηρία. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη χορογράφο Μέντη Μέγα και τη χορεύτρια Ειρήνη Κουρούβανη.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.