Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Εργάζομαι στην ίδια εταιρεία τα τελευταία 17 χρόνια, η οποία ανήκει σε 2 συνεταίρους. Ο ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αποχωρεί...."

"Εργάζομαι στην ίδια εταιρεία τα τελευταία 17 χρόνια, η οποία ανήκει σε 2 συνεταίρους. Ο ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αποχωρεί...."

business-woman-table-group"Εργάζομαι στην ίδια εταιρεία τα τελευταία 17 χρόνια, η οποία ανήκει σε 2 συνεταίρους. Ο ένας εξ αυτών δήλωσε ότι αποχωρεί και καθώς κάποια τμήματα έκλεισαν, έφυγε το προσωπικό και αποζημιώθηκε. Ο άλλος θέλει να συνεχίσει με αυτούς που έμειναν, κάνοντας νέα σύμβαση για μείωση μισθού . Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν δεχτώ να υπογράψω τη νέα σύμβαση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση"

Απαντά ο  δικηγόρος Γιάννης Π. Αλαβάνος

Εφόσον το νομικό πρόσωπο της εταιρείας δεν αλλάζει, η νομική και πραγματική κατάσταση παραμένει ίδια και συνεπώς τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις τόσο της εταιρείας όσο και του προσωπικού, παραμένουν ως έχουν. Η υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζομένους, που ζητά τώρα ο νέος διαχειριστής και μοναδικός εταίρος της εταιρείας είναι άλλο ζήτημα.  Αν  αρνηθείτε να υπογράψετε τη νέα σύμβαση είναι ενδεχόμενο έως και βέβαιο ότι θα σας απολύσει, καταγγέλλοντας τη σύμβαση εργασίας που έχετε υπογράψει. Οι συνέπειες αυτής της καταγγελίας, προβλέπονται στη σύμβαση καθώς και στις διατάξεις του νόμου  και ισχύουν το ίδιο για όλους.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555,+306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.