Έρωτες στη μεγάλη οθόνη: Οι 20 ατάκες που μας έκαναν να… λιώσουμε!

nuF1mMm
Είναι μερικές ατάκες βρε παιδί μου που θα έκαναν και την πιο σκληρή γυναίκα να λυγίσει και να λιώσει σαν κεράκι. Ατάκες που θα θέλαμε τόσο να ακούγαμε από τα χείλη του καλού μας ή που θα θέλαμε τόσο πολύ να του πούμε εμείς. Από τα ασπρόμαυρα “Casablanca” και το “Όσα παίρνει ο Άνεμος” μέχρι το “ Όταν ο Harry γνώρισε τη Sally ” και το “ The notebook ”, αυτές είναι οι πιο ρομαντικές ατάκες στην ιστορία του σινεμά, που απλά μας έκαναν να… λιώσουμε!

When Harry Met Sally (1989)

giphy

“Αγαπώ το ότι κρυώνεις ακόμη κι όταν είναι 21 βαθμοί έξω. Αγαπώ το ότι σου παίρνει μιάμιση ώρα να παραγγείλεις ένα σάντουιτς. Αγαπώ τον τρόπο που ζαρώνεις τη μύτη σου όταν με κοιτάς λες και είμαι τρελός. Αγαπώ το ότι αφού περάσω μια μέρα μαζί σου, η μυρωδιά απ’ το άρωμά σου μένει στα ρούχα μου. Και αγαπώ πως είσαι το τελευταίο άτομο με το οποίο θέλω να μιλήσω πριν πάω για ύπνο. Και όχι γιατί νιώθω μόνος, κι όχι επειδή είναι Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ήρθα εδώ απόψε γιατί όταν συνειδητοποιείς πως θες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής μου με κάποιον, θέλεις αυτό το υπόλοιπο να ξεκινήσει όσο πιο σύντομα γίνεται”: Η πιο αγαπημένη μας ταινία για δύο φίλους που γίνονται εραστές, μας θυμίζει πως η πραγματική αγάπη βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

– Ο Harry Burns (Billy Crystal) στη Sally Albright (Meg Ryan)

Moonstruck (1987)

giphy (1)

Σ’ αγαπώ Λορέττα. Όχι όπως σου έχουν πει πως είναι η αγάπη, ούτε κι εγώ ήξερα, ο έρωτας είναι καταστρεπτικός. Σου κάνει τη καρδιά χίλια κομμάτια. Κάνει τα πράγματα περίπλοκα. Δεν είμαστε εδώ για να τα κάνουμε όλα τέλεια. Οι χιονονιφάδες είναι τέλειες. Τα αστέρια είναι τέλεια. Όχι εμείς! Εμείς είμαστε εδώ για να καταστρέψουμε τους εαυτούς μας και να σπάσουμε τις καρδιές μας σε χίλια κομμάτια, να αγαπήσουμε τους λάθος ανθρώπους και να πεθάνουμε.. Τώρα θέλω να έρθεις μαζί μου στο σπίτι μου και να πλαγιάσεις στο κρεβάτι μου!” : Τίποτα δεν είναι τέλειο, όμως μας αρέσουν οι άντρες που τι ξέρουν θέλουν και πώς να το διεκδικούν!

– Ο Ronny Cammareri (Nicolas Cage) στη Loretta (Cher)

As Good as it Gets (1997)

tumblr_mqsj6pC6p51qg4blro1_500

“Με κάνεις να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος”: Απλό, ουσιαστικό και τόσο μα τόσο γλυκό, από έναν άνθρωπο που, ας μη ξεχνάμε, στην αρχή της ταινίας ήταν η επιτομή της αντικοινωνικότητας και της μισανθρωπιάς.

– Melvin Udall (Jack Nicholson) στην Carol Connelly (Helen Hunt)

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο http://joytv.gr/