Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Ερώτηση: "Ο 3χρονος γιος μου σκαρφαλώνει από την κούνια του... να τον μεταφέρω σε κρεβάτι;»

Ερώτηση: "Ο 3χρονος γιος μου σκαρφαλώνει από την κούνια του... να τον μεταφέρω σε κρεβάτι;»

kounia

«Ο γιος μου είναι 3 χρονών και κοιμάται στην κούνια του, όμως συνέχεια σκαρφαλώνει και έρχεται κοντά μας. Μήπως έφθασε η ώρα να τον βάλω σε κανονικό κρεβάτι; Ανησυχώ για πώς θα τα καταφέρω…

Απαντά η ψυχολόγος Α. Καππάτου (www.akappatou.gr)

Συνήθως στα 2-3 χρόνια το παιδί ανακαλύπτει σταδιακά ότι σκαρφαλώνοντας καταφέρνει να βγει από την κούνια του που περιορίζει τις κινήσεις του. Με τον τρόπο αυτό, το παιδί σάς δείχνει ότι έφθασε η στιγμή να το μεταφέρετε σε κανονικό κρεβάτι. Αρκετοί γονείς ανησυχούν μήπως όπως κοιμάται πέσει στο πάτωμα με κίνδυνο να τραυματιστεί. Μπορείτε να βάλετε κάποια μαξιλάρια ή ένα χαμηλό προστατευτικό κάγκελο στο κρεβάτι του. Η αλλαγή αυτή αρέσει στο παιδί γιατί δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια στις εξερευνήσεις του. Για να καταλάβει όμως ότι όταν πηγαίνουμε για ύπνο δεν σηκωνόμαστε είναι απαραίτητο κάθε φορά να το ξαναβάζετε στη θέση του ήρεμα. Διατηρήστε τις συνηθισμένες δραστηριότητες πριν από τον ύπνο, όπως, το παραμύθι.Όταν κλαίει καθησυχάστε το με ψυχραιμία, καθίστε δίπλα του και σταδιακά αποχωρήστε. Aν πλησιάζουν διακοπές ή οποιαδήποτε αλλαγή στις συνήθειες της οικογένειάς σας, αναβάλλετε προσωρινά τη μεταφορά του παιδιού σας από την κούνια στο κρεβάτι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter