Αρχική InfoMommy Μόδα & Ομορφιά Ερώτηση στο δερματολόγο: Είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής με λέιζερ;

Ερώτηση στο δερματολόγο: Είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής με λέιζερ;

611x458 (1)
Η χρήση λέιζερ για αποκατάσταση αγγειακών βλαβών έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ροδόχρου ακμής, μάς απαντά ο Dr L., Δερματολόγος, Παρίσι, Γαλλία.

Οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο ονομάζονται ροδόχρους ακμή. Πρόκειται για μια συνήθη κατάσταση που συχνά συνοδεύεται από ερύθρωση, διάχυτη κοκκινίλα στα μάγουλα. Ορισμένοι τύποι επιδερμίδας κοκκινίζουν εύκολα λόγω του άγχους, της θερμότητας, του κρύου ακόμα και της χώνεψης. Πώς αντιμετωπίζεται; Οι συμβουλές ενός δερματολόγου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ασθενών με ροδόχρου ακμή;
Η παρουσία σπασμένων αγγείων στο πρόσωπο αποτελεί απόδειξη της ευαισθησίας των τριχοειδών αγγείων της επιδερμίδας.

Είναι συνηθέστερη σε ασθενείς με λεπτή και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Ορισμένοι παράγοντες ευνοούν την εμφάνιση ροδόχρου ακμής, όπως η ξαφνική μετάβαση από το κρύο στη ζέστη, ο καπνός των τσιγάρων, τα καρυκεύματα, το αλκοόλ και το άγχος. Όλοι αυτοί προκαλούν εύκολα τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο. Ωστόσο, προσοχή στους μύθους που σχετίζονται με την κατάσταση αυτή… έχω ροδόχρου ακμή δεν σημαίνει ότι πίνω πολύ!

Τι συμβουλεύετε τους ασθενείς σας;
Βεβαίως πρέπει να καταπολεμήσουμε τους παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση της ροδόχρου ακμής.

Όταν η επιδερμίδα ενός ασθενούς είναι ανοιχτόχρωμη, πρέπει να αποφεύγει τα καυτερά φαγητά και να προστατεύεται από το κρύο τον χειμώνα με πολύ ενυδατικά καλλυντικά. Είναι και ένας καλός λόγος να σταματήσει το κάπνισμα. Πάντα προτείνω τη χρήση καλλυντικών κρεμών με ενεργά συστατικά που επιδρούν στη μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας. Επίσης, είναι σημαντικό να αφαιρείται απαλά το μακιγιάζ ώστε να μην ερεθίζεται η επιδερμίδα. Τέλος, προτείνω τη χρήση κατάλληλου διορθωτικού μακιγιάζ.

Ποιες είναι οι λύσεις για τη θεραπεία της;
Όταν υπάρχουν μόνο λίγες ευρυαγγείες, η διαθερμοπηξία είναι μια επιλογή.

Σήμερα, τα λέιζερ για αποκατάσταση αγγειακών βλαβών έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το ΚΤΡ λέιζερ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ροδόχρου ακμή σε 2 συνεδρίες που θα απέχουν μεταξύ τους 6 εβδομάδες. Επίσης, χρησιμοποιώ το Ισχυρό Παλμικό Φως που έχει καλά αποτελέσματα στη ροδόχρου ακμή. Οι θεραπείες αυτές πρέπει να γίνονται σε περιόδους όπου η επιδερμίδα δεν εκτίθεται στον ήλιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.