Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Ερώτηση στο δικηγόρο: "Χώρισα όταν το παιδί ήταν μερικών μηνών. Ο δεύτερος σύζυγος ζητά να υιοθετήσει το παιδί, αλλά ο πατέρας αξιώνει χρηματικό ποσό..."

Ερώτηση στο δικηγόρο: "Χώρισα όταν το παιδί ήταν μερικών μηνών. Ο δεύτερος σύζυγος ζητά να υιοθετήσει το παιδί, αλλά ο πατέρας αξιώνει χρηματικό ποσό..."

o-DIVORCE

Η ιστορία έχει ως εξής: Η μητέρα ξαναπαντρεύεται και το παιδί το μεγαλώνει ο δεύτερος σύζυγος με πολλή αγάπη και αργότερα κάνει και δικά του παιδιά. Ο πρώτος σύζυγος παντελώς εξαφανισμένος...
Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, ο δεύτερος σύζυγος θέλησε να υιοθετήσει το πρώτο παιδί (με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιού) και να του δώσει το δικό του επίθετο.(Λόγω εύλογης απορίας του παιδιού... κάποια στιγμή ρώτησε γιατί εγώ έχω άλλο επίθετο) έπρεπε όμως να συμφωνήσει και ο πρώτος σύζυγος, του οποίου όταν του ζητήθηκε να υπογράψει, θρασύτατα ζήτησε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να το κάνει... Καθαρός εκβιασμός δηλαδή. Ζητώ τη δική σας άποψη επί του θέματος.

Ευχαριστώ

Βασιλική

Η απάντηση του δικηγόρου Γιάννη Π. Αλαβάνου

Αγαπητή κυρία Βασιλική,

ως δικηγόρος απαντώ στο ερώτημά σας νομικά.

Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τη γνώμη του δικηγόρου της υποθέσεως, καθότι θα έχετε προσλάβει δικηγόρο για τη διαδικασία της υιοθεσίας.

Γενικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι ο πρώην σύζυγός σας και πατέρας του παιδιού έχει τη γονική μέριμνα και αφού σύμφωνα με το νόμο η ιδιότητα του πατέρα υφίσταται ανεξάρτητα από το γεγονός ότι εσείς έχετε τελέσει και δεύτερο γάμο, έχει το δικαίωμα να διατυπώσει την άποψή του. Συνεπώς εδώ πρόκειται για άσκηση δικαιώματος και η γνώμη του αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί εκβιασμός. Ως προς τα χρήματα, που όπως μας λέτε ότι ζητάει, πρόκειται για παράνομη ενέργεια και θα πρέπει να κινηθείτε ανάλογα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα

+30210 3816555,+306932618706,

fax: +30210 3816555

Email: jalavano@otenet.gr

Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.