Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ερώτηση στον ειδικό: "Η κόρη μου έχει ατοπική δερματίτιδα και υποφέρει από φαγούρα εδώ και δύο χρόνια..."

Ερώτηση στον ειδικό: "Η κόρη μου έχει ατοπική δερματίτιδα και υποφέρει από φαγούρα εδώ και δύο χρόνια..."

Καλησπέρα, θα ήθελα την άποψή σας για την ατοπική δερματίτιδα. Η κόρη μου είναι τεσσάρων ετών και υποφέρει από φαγούρα εδώ και δύο χρόνια. Θα ήθελα και τη δική σας άποψη πέραν του παιδιάτρου μου. Σας ευχαριστώ.

Απαντά ο Παιδίατρος Δρ. Κομματάς Κώστας

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια πολύ μεγάλη έννοια που είναι αδύνατο να εξηγηθεί γραπτώς. Είναι μια εκδήλωση υπερευαισθησίας του δέρματος. Κάποιες φόρες υπάρχει κληρονομικότητα. Όχι οπωσδήποτε ατοπική δερματίτιδα στους γονείς, αλλά μπορεί να έχουν βρογχικό άσθμα ή αλλεργική ρινίτιδα. Το δέρμα του παιδιού είναι άγριο και ξηρό. Το βασικό κλειδί είναι η καθημερινή ενυδάτωση με ειδικές, πολύ ποιοτικές, ενυδατικές κρέμες. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται ανελλιπώς κάθε μέρα, τουλάχιστον δύο φορές. Ταυτοχρόνως, χρειάζονται ειδικά σαμπουάν για το λούσιμο. Το καλοκαίρι το δέρμα βελτιώνεται.

Δρ. Κομματάς Κώστας – Παιδίατρος
Φιλιππουπόλεως 74, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 725520, 6944374370
E-mail: kostaskomm@gmail.com
www.opediatrosmou.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.