Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ερώτηση στον ειδικό: "Πώς να διαχειριστώ την εσωστρέφεια της 4χρονης κόρης μου;"

Ερώτηση στον ειδικό: "Πώς να διαχειριστώ την εσωστρέφεια της 4χρονης κόρης μου;"

Καλησπέρα! Έχω δύο κορίτσια 4 και 2 ετών. Το πρόβλημά μου είναι η ανύπαρκτη κοινωνικοποίηση της μεγάλης μου κόρης. Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ξεκίνησε τον παιδικό και τότε κατάλαβα ότι το παιδί μου δεν θέλει να συναναστρέφεται με παιδάκια. Όλη τη σχολική χρόνια έκλαιγε στο σχολείο και δεν συμμετείχε στα παιχνίδια. Στον παιδότοπο δεν έμπαινε να παίξει. Στα φιλικά σπίτια καθόταν δίπλα μου και δεν πήγαινε στο παιδικό δωμάτιο με τα άλλα παιδάκια. Φέτος ξεκίνησε μικρά νήπια και πάλι τα ίδια... Κλάμα κάθε πρωί... Με πολλή συζήτηση την ξεκίνησα ρυθμική κι εκεί τα ίδια. Θέλει να κάθομαι μαζί της μέσα στην αίθουσα και απλά κάθεται σε ένα στρώμα και χαζεύει τριγύρω χωρίς να κάνει τίποτα από όσα λέει η δασκάλα. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό με αποτέλεσμα να είμαι νευρική και μονίμως στενάχωρη! Πείτε μου πώς να αντιδράσω σε όλη αυτή την άρνηση! Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

Απαντά η Μπριντάκη Παρασκευή, Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος

Η μικρή χρειάζεται σταδιακή ένταξη στο χώρο. Αρχικά, την προτρέπουμε να πλησιάσει ένα-δύο παιδάκια και να παίξει μαζί τους. Μπορεί να χρειάζεται να εμπλακείτε κι εσείς σε αυτή την διαδικασία. Έτσι, θα μάθει να εμπιστεύεται και να νιώθει ασφαλής. Στόχος σας είναι η σταδιακή απομάκρυνση από την εμπλοκή σας στο παιχνίδι τους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνεται και να επιβραβεύεται οποιαδήποτε προσπάθεια της κόρης σας για προσέγγιση. Αποφύγετε να δείξετε άγχος, ματαίωση σε περίπτωση που δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται το συναίσθημά μας και επηρεάζονται από αυτό.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια – Παιδοψυχολόγος
www.greekpsychologist.com
Email: evi_mprintaki@yahoo.gr
Τηλ.: 6936637612 / 2114048794


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.