Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό Ερώτηση: Την ώρα του γεύματος, ο γιος μου δεν κάθεται ήσυχος στο καρεκλάκι του...Tι να κάνω;

Ερώτηση: Την ώρα του γεύματος, ο γιος μου δεν κάθεται ήσυχος στο καρεκλάκι του...Tι να κάνω;

article-1029683-01BFD91700000578-787_468x379_popupΕρώτηση: «Την ώρα του γεύματος, ο γιος μου δεν κάθεται ήσυχος στο καρεκλάκι του. Είναι πια ήδη 2,5 ετών και δεν μπορεί να συνηθίσει ότι πρέπει να κάτσει στη θέση του. Σηκώνεται όρθιος, στριφογυρίζει, παίζει. Τι μπορώ να κάνω;»

Απαντά ο παιδίατρος Γιάννης Τερλέγκης

Προφανώς ο μικρός σας θεωρεί την ώρα του γεύματος, χάσιμο χρόνου από το παιχνίδι και από την εξερεύνηση του κόσμου του! Επειδή όμως είναι αναγκαίο να τρέφεται σωστά ώστε να έχει δυνάμεις, κάντε υπομονή και τολμήστε κάποιες αλλαγές την ώρα που τον ταΐζετε. Ενδεχομένως αισθάνεται φυλακισμένος στο καρεκλάκι που χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε να τον βάλετε να κάτσει στο δικό σας τραπέζι, σε κανονική καρέκλα ή σε ένα χαμηλό τραπεζάκι με μικρή καρέκλα, ανάλογη της ηλικίας του. Αφήστε τον να φάει μόνος του τις πρώτες μπουκιές και εσείς μείνετε δίπλα του να του κρατάτε παρέα. Να του μιλάτε ώστε να μη βαριέται. Να μην κάνετε άλλες δουλειές εκείνη την ώρα, ώστε να σας έχει το παιδί ως παράδειγμα.  Αφού η μαμά είναι καθιστή εδώ, θα κάτσω κι εγώ να φάω τώρα. Δώστε του ένα κουτάλι με όμορφα σχέδια ώστε να τον δελεάσετε, ένα ποτήρι με καλαμάκι, λίγη σάλτσα στο φαγητό ώστε να βουτά όπως έχει δει εσάς να κάνετε. Τέλος, δεν πειράζει αν δεν φάει όλο το φαγητό του. Τα μικρά παιδιά έχουν ένα όριο ως προς το πόσο μπορούν να φάνε και πόσο μπορούν να κάτσουν ήσυχα στο τραπέζι. Εξάλλου, σε λίγες ώρες θα κληθεί να ξαναφάει το φρούτο ή το επόμενο γεύμα του. Οπότε μην ανησυχείτε ότι θα πεινάσει. Όταν θελήσει θα σας ζητήσει από μόνο του. Και τότε όμως θυμηθείτε να του σερβίρετε το γεύμα και να του ζητήσετε να καθίσει για να το φάει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.