Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Έρχεται «Η Κυρία Προέδρου» στη Θερινή Αυλαία (1/7)

Έρχεται «Η Κυρία Προέδρου» στη Θερινή Αυλαία (1/7)

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 1Η «Πολιτεία Θεάτρου» θα παρουσιάσει την ξεκαρδιστική κλασική κοινωνικοπολιτική κωμωδία «Η Κυρία Προέδρου» των Μωρίς Ιννεκέμ (1863-1926) και Πιέρ Βεμπέρ (1869-1942) σε διασκευή της Μαρίας Μπαλτατζή, την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.00, στη Θερινή Αυλαία.

Το έργο «Η Κυρία Προέδρου» είναι μια κωμωδία παρεξηγήσεων και ανατροπών στην οποία μέσα από το άφθονο γέλιο, αναδεικνύονται όλα τα φαινόμενα σήψης που επικρατούν στα Υπουργεία. Η κακοδιοίκηση, η ρουσφετολογία, η αναξιοκρατία, η ατιμία που υμνεί την τιμιότητα, η δικαιοσύνη που βρίσκεται μόνιμα εν αδίκω, το σεξ σαν κυρίαρχος παράγοντας επηρεασμού για κοινωνική άνοδο, είναι όλα αυτά διαχρονικές «αξίες».

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από το Παρίσι στις αρχές 20ου αιώνα. Το Υπουργείο μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Γαλλίας, του Γκρε, μετατρέπεται σε αρένα παρεξηγήσεων, ίντριγκας και ερώτων. Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, Γκαστόν Τρικουάν, διάγει έναν απόλυτα ενάρετο συζυγικό βίο, έχοντας συμβιβαστεί και με την ταπεινή καταγωγή της συζύγου του, αλλά και με τη δική του επαγγελματική στασιμότητα. Την πλήξη και την ανία της ζωής του, διαταράσσει η άφιξη ενός μουσικού θιάσου στην πόλη με πρωταγωνίστρια την διάσημη Γκωμπέτ. Μια φάρσα του άτακτου Εισαγγελέα του Γκρέ, θα οδηγήσει την Γκωμπέτ στο σπίτι του Τρικουάν. Στο σπίτι του όμως φθάνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κριστιάν Γκωντέ, ο οποίος δεδομένης της απουσίας της συζύγου του Τρικουάν σε ταξίδι, θεωρεί ότι η Γκωμπέτ είναι η κυρία Τρικουάν, πράγμα που δεν διαψεύδoυν, από φόβο, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Ο Υπουργός δεν αργεί να υποκύψει στη γοητεία της Γκωμπέτ και προσπαθεί επιστρέφοντας στο Παρίσι να αναβαθμίσει τον Τρικουάν προκειμένου να μετατεθεί στο Παρίσι, ώστε να συναντά την Γκωμπέτ. Δυστυχώς όμως στο Υπουργείο καταφθάνουν -για διαφορετικούς λόγους ο καθένας-η Αγλαία, ο Τρικουάν και η Γκωμπέτ. Η ζωή του Υπουργού Δικαιοσύνης θα δυσκολέψει πολύ. Επιπρόσθετα, ο Γραμματέας του, που τον αντιπαθεί φοβερά του βάζει συνέχεια τρικλοποδιές για να τον καταστρέψει.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Διδασκαλία Ρόλων/ Σκηνικά/ Κοστούμια/Μουσική Επένδυση: Μαρία Μπαλτατζή.
Φωτογραφία-Επιμέλεια Αφίσας: Γιώργος Θεοδωρίδης.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βέτα Γκατζά, Νίκος Δερτιλής, Παναγιώτης Δημάκης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Aχιλλέας Ματούλης, Μαρία Μπαλτατζή, Παναγιώτης Παπαναστασίου.

Θερινή Αυλαία
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ, πλησίον περιπτέρου 16
Παραστάσεις: 1 Ιουλίου 2014
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Τρίτη 1 Ιουλίου, 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Πληροφορίες:
Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. (Πλευρά Τσιμισκή)
τηλ.: 2310 237.700


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.