Έρχεται το 5ο μετάλλιο από τους ιστιοπλόους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή

Το πέμπτο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήρθε από την ιστιοπλοΐα, καθώς το δίδυμο των Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή στα 470 εξασφάλισε τη θέση του στο βάθρο.

Με καταπληκτικές εμφανίσεις στις τρεις κούρσες της Τρίτης (2η, 2η και 2η θέση), το ελληνικό πλήρωμα εξασφάλισε την παρουσία του στην τριάδα των Ολυμπιονικών στην κατηγορία τους και την Τετάρτη, στη medal race (20:10 ώρα Ελλάδας), θα κυνηγήσει ακόμη και το χρυσό μετάλλιο απέναντι στο κροατικό δίδυμο, που προηγείται στη γενική κατάταξη, και το αυστραλιανό.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δέκα ιστιοδρομιών οι Μάντης-Καγιαλής βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 38 βαθμούς ποινής και η διαφορά που έχουν από τους τέταρτους δεν καλύπτεται στην κούρσα των μεταλλίων, παρόλο που διπλασιάζονται οι βαθμοί.

Πλέον οι Έλληνες ιστιοπλόοι θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το αργυρό μετάλλιο και ταυτόχρονα να διεκδικήσουν το χρυσό από τους Φαντέλα-Μάρενιτς. Χρειάζεται βέβαια να καλύψουν διαφορά 11 βαθμών, όχι μικρή αλλά όχι και απαγορευτική. Αρκεί να τερματίσουν έξι θέσεις πιο πάνω!

Ό,τι κι αν συμβεί είναι ήδη επιτυχημένοι.

Πηγή contra.gr