Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Έρχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi

Έρχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές πιο γρήγορο από το Wi-Fi

Η νέα ασύρματη τεχνολογία Li-Fi (Light-Fidelity) ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στις ταχύτητες του ίντερνετ. Πιο συγκεκριμένα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα που έχει το Li-Fi έναντι του Wi-Fi είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να περάσει μέσα από τοίχους, με αποτέλεσμα το σήμα να είναι πιο ισχυρό και η πιθανότητα παρεμβολών μικρότερη.

Το Li-Fi ανακαλύφθηκε το 2011 από τον καθηγητή Harald Haas του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και όπως ο ίδιος κατέδειξε, θα μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα δεδομένα μόνο με το φως ενός LED. Μέσα στο 2015 το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να «πιάσει» ασύλληπτες ταχύτητες της τάξης των 224 Gigabits ανά δευτερόλεπτο σε εργαστηριακές δοκιμές, δείχνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη χρήση του διαδικτύου!

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter