Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Έρχονται προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Έρχονται προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

6a00d83452098b69e201a3fcd0f4f5970bΠροσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, καθώς, έως τώρα, το 90% των καθηγητών που διδάσκουν σε αυτά τα σχολεία, είναι αναπληρωτές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος", ο κ. Κουράκης παραδέχθηκε ότι οι πιστώσεις που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας για μόνιμους διορισμούς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (υπολογίζονται σε 3 με 4 χιλιάδες) δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τις πιστώσεις που μπορούμε να έχουμε για μόνιμους διορισμούς για όλη την εκπαίδευση, και οι οποίες είναι λίγες -πολύ πολύ λιγότερες από αυτές που θα θέλαμε- θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν τέτοιο καταμερισμό, ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις δομές», ανέφερε απο το βήμα της βουλής ο κ. Κουράκης και συμπλήρωσε ότι αυτό δεν σημαίνει καθόλου μα καθόλου ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα κενά χρόνων, γιατί αυτές οι δομές είναι δομές που θέλουν ισχυρή υποστήριξη, διότι, όπως είπαμε, απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδική παρακολούθηση.

Το Υπουργείο εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα κατανεμηθούν οι θέσεις αυτές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες. Αναφορικά με τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, μπορούμε να συμφωνήσουμε όλες και όλοι ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Όπως έχει κάνει γνωστό ο κ Κουράκης προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας είναι η επεξεργασία ενός συστήματος, με το οποίο οι εκπαιδευτικοί δεν θα νιώσουν αδικημένοι και θα αντιστοιχεί στις προσδοκίες και τους κόπους τους.

«Το ζήτημα είναι αρκετά περίπλοκο, καθώς η πλειονότητα των εκπαιδευτικών έχει δώσει εξετάσεις ΑΣΕΠ, άλλοι ήταν διοριστέοι αλλά δεν απορροφήθηκαν, πολλοί έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα μαζεύοντας μόρια. Επιπλέον, υπάρχει και η απόφαση του ΣτΕ το οποίο παίρνει θέση υπέρ της επιτυχίας μέσω διαγωνισμού. Επομένως, το Υπουργείο αυτό το διάστημα επεξεργάζεται με δέουσα προσοχή το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών -λαμβάνοντας υπόψιν όλους τους απαραίτητους παράγοντες- και το οποίο θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.» ανέφερε ο κ. Κουράκης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.