Αρχική InfoMommy Σχέσεις Εσείς πήρατε κιλά μετά το γάμο;

Εσείς πήρατε κιλά μετά το γάμο;

Couple-eating-dessert

Οι έρευνες το πιστοποιούν, εσείς όμως τι λέτε; Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ζευγάρια παραπονιούνται ότι στη διάρκεια της σχέσης τους, αν αυτή ήταν στενή και σοβαρή, και κατόπιν κατά τον έγγαμο βίο τους, πήραν αρκετά κιλάκαι παραπάνω. Βέβαια, οι έρευνες πέρα από το ότι τεκμηριώνουν αυτό το γςγονός, έρχονται να προσθέσουν και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό. Όσο πιο ευτυχισμένο και αρμονικό είναι ένα ζευγάρι, τόσο πιο εύκολα θα φορτωθεί μερικά κιλά παραπάνω στη διάρκεια των πρώτων χρόνων του έγγαμου βίου του.

Αυτά υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Southern Methodist, στο Ντάλας, έπειτα από μελέτη σε 169 νιόπαντρα ζευγάρια για μια τετραετία.

Τα ευρήματα των Αμερικανών που παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Health Psychology» καταδεικνύουν ότι οι σύζυγοι που είναι ευτυχισμένοι, νιώθουν κατ' επέκταση και σίγουροι μέσα στη σχέση τους, επομένως δεν ανησυχούν για τη σιλουέτα τους.
«Κατά μέσο όρο οι σύζυγοι που δήλωναν ευχαριστημένοι από τον γάμο τους, είχαν μικρότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το έτερο τους ήμισυ με αποτέλεσμα νκιλα παίρνουν βάρος» εξηγεί ο δρ Αντρέα Μέλτσερ. «Αντίθετα, τα ζευγάρια που δεν έβρισκαν πληρότητα μέσα στη σχέση τους, έτειναν να παίρνουν λιγότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου».

Οι σύζυγοι που έμεναν μαζί έτειναν να παχαίνουν, ενώ όσοι έπαιρναν διαζύγιο έχαναν βάρος.«Βάσει τον ευρημάτων αυτών, φαίνεται ότι ο κόσμος συνήθως αντιλαμβάνεται το σωματικό του βάρος περισσότερο ως “εμφάνιση” και λιγότερο ως “υγεία”» καταλήγει ο ειδικός.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.