Αρχική InfoMommy Νέα Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν! "Μπορεί να κλείσει μια επιχείρηση, ενώ έχει οφειλές στην Δ.Ο.Υ.;"

Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν! "Μπορεί να κλείσει μια επιχείρηση, ενώ έχει οφειλές στην Δ.Ο.Υ.;"

Μια επιχείρηση, μπορεί να πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας, ενώ έχει βεβαιωμένες οφειλές ή δεν έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της, στην Δ.Ο.Υ.

Πιο αναλυτικά

Μια επιχείρηση, για να πραγματοποιήσει διακοπή δραστηριότητας, πέρα των άλλων θα πρέπει, να μην έχει στην κυριότητά της εμπορεύματα ή πρώτες ύλες, πάγια, καθώς και να μην υπάρχουν απαιτήσεις ή υποχρεώσεις έναντι τρίτων.

Ας δούμε βήμα – βήμα την αντιμετώπιση των ως άνω, προκειμένου να οδηγηθεί μια επιχείρηση στην διακοπή δραστηριότητας, εφόσον αυτή είναι η απόφαση των ιδιοκτητών της.

Αποθέματα εμπορευμάτων, Ά υλών, παγίων

Αν μια επιχείρηση κατά την ημερομηνία διακοπής διαθέτει αποθέματα εμπορευμάτων, Ά υλών, παγίων, θα πρέπει πριν την ημερομηνία διακοπής να τα «μεταβιβάσει» και να φύγουν από την κυριότητά τους.

Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει με έναν εκ των παρακάτω τρόπων ή αθροιστικά εξ αυτών:

Με πώληση σε τρίτους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.