Αρχική InfoSchool Δημοτικό Esther Okade: Η μικρότερη φοιτήτρια πανεπιστημίου στην Αγγλία είναι 10 ετών και αγαπά τα μαθηματικά

Esther Okade: Η μικρότερη φοιτήτρια πανεπιστημίου στην Αγγλία είναι 10 ετών και αγαπά τα μαθηματικά

Esther-Okade_3208905kΤης αρέσει η ταινία Frozen του Disney και απολαμβάνει να παίζει με τις κούκλες της. Η 10χρονη Esther όμως, κάθε άλλο παρά όπως τα κορίτσια της ηλικίας της ζει, αφού ήδη είναι φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο.

Από πολύ μικρή ηλικία, η Esther Okade έδειξε την κλίση της στα Μαθηματικά. Από την ηλικία των 7 ετών, ήθελε να πάει στο Πανεπιστήμιο για σπουδές. Η μητέρα της όμως θεωρούσε, ότι τότε, ήταν ακόμα πολύ νωρίς. Τρία χρόνια αργότερα λοιπόν κι αφού επέμενε πολύ, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Τώρα, είναι φοιτήτρια με άριστες επιδόσεις. Μάλιστα έγραψε 100 στο τελευταίο μάθημα που έδωσε.

JS44461216

Είναι η μικρότερη σε ηλικία φοιτήτρια του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ τα χνάρια της ακολουθεί και ο 6χρονος αδελφός της. Η Eshter δεν είναι πάντως το μόνο παιδί, που γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο. Το 1981, η Ruth Lawrence από το Brighton πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε ηλικία 10 ετών. Αποφοίτησε το 1985 με πτυχίο στα Μαθηματικά.

Esther-Okade


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.