Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Εθελοντική δενδροφύτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί» (22/3)

Εθελοντική δενδροφύτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Καλαμαρί» (22/3)

DendrofuteusiAfisa1Δενδροφύτευση στο Πάρκο του Αεροπόρου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Καλιδοπούλου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στις 11:00, ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Εθελοντική Μαθητική Ομάδα της Ελληνογαλλικής Σχολής «Καλαμαρί».

Η εθελοντική πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 ετών από την ίδρυσή της Ελληνογαλλικής Σχολής «Καλαμαρί» και στηρίζεται από την Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

«Η πόλη μας έχει ελάχιστο πράσινο για κάθε κάτοικο. Το γνωρίζουμε και ένας από τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις, θέλουμε να ενισχύσουμε την πεποίθηση των νέων, ότι η πόλη είναι ο καθένας μας και μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη», σημειώνει η Πρόεδρος της διοργάνωσης Μαρία Πασχαλίδου.

Tree-plantingΚατά την διάρκεια της δράσης οι εθελοντές μαθητές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν συμβολική φύτευση 12 δενδρυλλίων, αντιστοιχώντας κάθε ένα από αυτά σε μία από τις δεκαετίες λειτουργίας και δράσης της Σχολής.

«Για ακόμη μια φορά συνεργαζόμαστε με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης μας για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Κωνσταντίνος Ζέρβας και συμπλήρωσε:

«Tο Καλαμαρί στα 120 χρόνια της ιστορίας του έχει ταυτιστεί με την ιστορική πορεία της Θεσσαλονίκης και η συνεργασία μας αυτή σηματοδοτεί την πραγματική διάθεση και βούληση για εξωστρέφεια, την οποία υπηρετούμε από την πρώτη στιγμή ως διοίκηση του Δήμου. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε την δύναμη και ιδίως την σημασία της παρουσίας μορφωτικών αρχών του εξωτερικού στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.