Ετοιμαστείτε για μια διπλή πεζοπορική βόλτα στην Πάρνηθα (11/1)

73218Το Σάββατο που μας έρχεται θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια μικρή διαδρομή και εύκολη και σε μια πιο μεγάλη και πιο δύσκολη. Θα περπατήσετε μέσα στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια του δρυμού, σε δύο διαφορετικές διαδρομές, για αρχάριους, αλλά και για πιο έμπειρους πεζοπόρους.

Από το καταφύγιο Φλαμπούρι, θα κάνετε μια όμορφη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Η διαδρομή θα είναι κυκλική με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Φλαμπούρι. Στην μικρή διαδρομή θα υπάρχουν μικρές υψομετρικές διαφορές, θα κινηθείτε σε ήπιο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος, αρχάριοι και παιδιά 8 ετών και άνω, με κανονική φυσική κατάσταση! Στην μεγαλύτερη διαδρομή που θα έχει μεγαλύτερες υψομετρικές διαφορές, θα κινηθείτε σε πιο γρήγορο ρυθμό και μπορούν να λάβουν μέρος άτομα, με καλή φυσική κατάσταση!

Ώρα συγκέντρωσης στο Φλαμπούρι ~11:00΄
Ώρα εκκίνησης από το Φλαμπούρι ~ 11:30΄

Ώρες πεζοπορίας μικρής διαδρομής ~2:30΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α΄
Ώρες πεζοπορίας μεγαλύτερης διαδρομής ~4:00΄ώρες, βαθμός δυσκολίας Α’ +

Βαθμός δυσκολίας Α΄(Εύκολη πεζοπορική διαδρομή, διάρκειας μέχρι 5 ωρών και μέχρι 300μ. θετική υψομετρική διαφορά. Μπορούν να συμμετέχουν και αρχάριοι).
Μόλις φτάσετε στο καταφύγιο θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή, γράφοντας το όνομα σας μέσα στο καταφύγιο, στην λίστα συμμετεχόντων της πεζοπορίας.

Βασικός Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια ή αθλητικά, Σακίδιο πλάτης, Τζάκετ-Αδιάβροχο, Φαρμακείο.
Να υπολογίζετε ότι στο βουνό η θερμοκρασία είναι 5-6 βαθμούς πιο χαμηλή από την πόλη.

Πληροφορίες
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 24 646 66 και 6972 256215.
E-mail: info@flabouri.gr

Για όσους επιθυμούν να ανέβουν νωρίτερα το Φλαμπούρι θα είναι ανοιχτό από τις 8.30 με ροφήματα, σπιτικές πίτες και πρωινό.